luni, 16 decembrie 2013

Actualul ciclu solar este cel mai slab din ultimul secol

Soarele se află acum la maximul activităţii sale din acest ciclu care durează 11 ani. Dar acest maxim este cel mai "anemic", cel mai slab, iar acest întreg ciclu (24) este comparat cu faimosul ciclu 14 de la începutul secolului trecut, care a fost cel mai slab, conform Space.com.

"Niciunul dintre noi, cei care trăim astăzi, nu am fost martorii unul ciclu solar mai slab decât cel actual", a afirmat Leif Svalgaard de la Universitatea Stanford, într-o declaraţie în faţa reporterilor din 11 decembrie 2013.

Oamenii de ştiinţă deja învaţă de pe urma acestei particularităţi a ciclului solar actual, urmărind să-şi explice lipsa efectelor devastatoare asupra Pământului a faimoaselor Ejecţii de Masă Coronară (EMC) de la Soare.

Soarele aruncă în exterior uriaşe cantităţi de particule super-energizate, sub formă de "nori", care se deplasează spre planetele sistemului solar. Există temeri îndreptăţite că unele dintre aceste puternice EMC care ajung până la Terra pot să declanşeze furtuni geomagnetice terestre care să întrerupă comunicaţiile radio între sateliţi, semnalele GPS, şi chiar alimentarea cu energie electrică, în anumite zone de pe glob.



Dar asemenea efecte au fost extrem de rar semnalate în acest ciclu solar (24), deşi numărul total de EMC nu a scăzut decât foarte puţin. Aşadar, Soarele aruncă în continuare cam aceleaşi cantităţi de particule super-energizate ca şi până acum, însă efectele lor pe Pământ nu prea există!

Explicaţia, conform afirmaţiilor astrofizicienilor, este că heliosfera Soarelui are acum o presiune mult mai mică decât în trecut, ceea ce face ca aceste EMC să se disipeze mult mai "pe larg" decât dacă ar fi fost "aruncate" cu putere, iar efectele lor să fie extrem de slabe aici, pe Pământ. Afirmaţia aparţine lui Nat Gopal Swami de la Centrul de Zbor Spaţial Goddard al NASA. Realitatea este că, aşa cum o arată măsurătorile sateliţilor de supraveghere solară, în acest ciclu 24, EMC-urile sunt cu 38 % mai "largi" (în medie) decât cele din ciclul precedent - o transformare cu adevărat importantă pentru umanitate.

"Atunci cand aceste EMC-uri se disipează pe o arie mai largă din spaţiul cosmic, puterea în interiorul lor scade mult", declară Gopal Swami, "ceea ce face ca deranjamentul lor asupra câmpului magnetic terestru să fie mult mai mic".



Oamenii de ştiinţă cred că au aflat şi de ce a scăzut mult numărul particulelor energetice solare super-rapide (PESSR) care au fost detectate în apropierea Terrei, în cadrul acestui ciclul solar, care a şnceput în anul 2008. Explicaţia lor este că întreg câmpul magnetic inter-planetar din sistemul nostru solar a slăbit vizibil, o altă caracteristică a acestui ciclu solar (24).

"Atunci cand câmpul magnetic inter-planetar este mai slab, particulele energetice nu mai sunt "prinse" şi menţinute în apropierea undei de şoc a EMC-urilor, ci ele sunt dispersate pe o arie ceva mai largă, ceea ce face ca un număr mult mai mic dintre ele să fie până la urmă accelerate şi energizate până la valori extreme", a declarat Joe Giacalone de la Universitatea Arizona.

Sa observăm că oamenii de ştiinţă evită să explice care este cauza care a dus la slăbirea câmpului magnetic inter-planetar! Pentru ei, acesta este încă un mister! Oare cele două fotografii realizate de sateliţii de monitorizare a Soarelui, în cursul anului 2012, în care se observă prezenţa unei uriaşe sfere (mare cât o planetă) în apropierea Soarelui, ne pot furniza intuiţii despre toate acestea? 



Tolec de la Consiliul Andromeda anunţa la acea vreme că este vorba de una dintre biosferele Consiliului Andromeda care "lucrează" asupra Soarelui nostru, pregătind condiţiile necesare pentru ascensionarea planetei Pământ...

Cercetătorii mai afirmă: câmpul magnetic din zonele polare ale Soarelui influenţeaza faimoasele "pete" solare, acele zone mai slab luminoase de pe suprafaţa Soarelui care sunt surse pentru EMC-uri. Acest câmp magnetic din zonele polare a fost mult slăbit în ciclul precedent (23), ceea ce a făcut ca actualele EMC-uri să fie mai slabe decât s-a crezut la început.

Deocamdată Soarele se află în plin proces de inversare a polilor săi magnetici, deci abia peste 2-3 ani se vor putea analiza datele despre structura noului câmp magnetic din zonele polare ale Soarelui, (atunci cand acesta va începe să apară din nou), pentru a se putea face noi predicţii în legătură cu viitorul ciclu 25 al Soarelui.

Deşi anul 2013 era aşteptat de toată lumea ca "anul maximului înfricoşător al Soarelui", iată că a fost, de fapt, cel mai slab!

Mulţumim fraţilor noştri extratereştri pentru salvarea Pământului de la o Apocalipsă de care fostele puteri ale cabalei erau sigure!


Sursa: http://roaim.net.tf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu