duminică, 16 februarie 2014

MERCUR RETROGRAD e in Pesti si Varsator. Ce trebuie sa faci?


De trei, uneori patru ori pe an, planeta Mercur pare ca se misca inapoi pe cer, pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani. In aceasta perioada, Mercur este retrograd din data de 6 februarie – pana in data de 28 februarie si ne influenteaza foarte mult, in aspecte importante ale vietii si relatiilor cu ceilalti.


Ce inseamna Mercur retrograd?

De trei, uneori patru ori pe an, planeta Mercur pare ca se misca inapoi pe cer, pentru o perioada de aproximativ 3 saptamani.
„Pare” este cuvantul chieie, pentru ca, tehnic vorbind, nicio planeta nu se poate misca inapoi pe orbita sa in jurul Soarelui. Aceste cicluri retrograde sunt doar iluzii care rezulta din cazua modului cum privim de pe Pamant. Aceste iluzii se datoreaza simplului fapt ca in jurul Soarelui, planetele orbiteaza cu viteze diferite. 
Mercur intra retrograd mai des decat celelalte planete. Nu se poate afla la mai mult de 28 de grade de Soare si atunci cand atinge aceasta distanta maxima, de pe Pamant, Mercur pare ca isi schimba directia.

Mercur este retrograd din data de 6 februarie – pana in data de 28 februarie

Mercur este o perioada a comunicarii, de aceea, in perioadele retrograde, Mercur influenteaza foarte mult acest aspect al vietii noastre. Mercur guverneaza modul cum percepem si interpretam informatiile pe care le primim din jurul nostru si cum ne raportam la informatiiile pe care ceilalti ni le transmit.
mercur retrograd

Mercur guverneaza zona: comunicarii, a negocierii, vanzarilor si achizitiilor, cea a capacitatii de a asculta, zona negocierii contractelor, documentelor, zona calatoriilor. Astfel incat, toate aceste domenii ale vietii sunt afectate atunci cand Mercur este retrograd. Aceasta perioada poate fi folosita cel mai bine pentru auto-organizare si reflectie.Privim lumea putin diferit, prin mai multe filtre si in aceasta perioada este posibil sa ajungem la niste revelatii interioare foarte profunde. Perioadele lui Mercur retrograd pot fi folosite pentru a ne reechilibra din punct de vedere emotional. Sunt perioade cand putem medita, cand putem cauta raspunsuri la intrebari profunde.
Cu Mercur retrograd in zodia Pestilor, asteapta-te sa simti o stare de confuzie, dar nu iti fie teama de aceasta stare. Totul este posibil. Deschide-te mereu, cu cat inima este mai deschisa, cu atat vei primi mai mult.
Asteapta-te sa simti fie ca mintea are o activitate foarte intensa, fie sa te simti haotic. Datorita Pestilor, este foarte posibil sa ne simtim intr-o stare poetica, visatoare.
In aceasta perioada, Mercur are un traseu chiar haotic, confuz. Sub influenta Pestilor, viata poate parea un vis suprarealist, cu mesaje mixte, sincronicitati si sentimentul de incetosare. Sa distingi intre realitate si fantezie este o provocare exceptionala in aceasta perioada. Iata de ce, in mod ideal, este foarte bine daca ai reusi sa te desprinzi acum, de latura ta pragmatica si sa faci o calatorie in interiorul propriei fiinte.
Mercur se va intaorce repede in Varsator in aceasta perioada retrograda, schimband perspectiva visurilor noastre, ajutandu-ne sa ne concentram mai mult asupra unor teme si aspiratii de viitor, de asemenea, probleme nerezolvate cu prietenii si membrii comunitatii din care faci parte. Cu toate acestea, gandirea incetosata si incapacitatea de a ne exprima, va continua.
Ca in timpul tuturor perioadelor retrograde ale lui Mercur, mai bine amanam planurile de calatorie sau de negociere a unor probleme comunicationale cu ceilalti. Luarea de decizii este afectata in timpul lui Mercur retrograd, de aceea este cel mai bine sa nu te gandesti la asta in aceasta perioada. De asemenea, este important sa fim antenti in privinta banilor, cum ii investim, cum ii negociem.

Mercur retrograd este un timp pentru reflectie, pentru odihna si meditatie.

Nu este nevoie sa iti intrerupi activitatile, proiectele in desfasurare. Trebuie sa ai doar grija la ceea ce ai putea initia in aceasta perioada, pentru simplul motiv ca atunci cand perioada va trece, s-ar putea sa iti schimbi perspectiva. Nu este o perioada ideala ca sa incepi proiecte noi sau sa semnezi contracte. Concentreaza-te insa asupra dorintelor tale cele mai profunde si asupra idealurilor si ideilor tale, mercur retrograd ar trebui sa fie privit, din acest punct de vedere ca o perioada benefica si nu una nefasta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu