marți, 1 aprilie 2014

Alimente care te ajută să ţii cancerul departe


Anumite proteine din sistemul nostru imunitar deţin instrucţiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Într-un corp sănătos, această abilitate înnăscută se află mereu prezentă şi este eficace, fără a avea nevoie să fie impulsionată cu medicamente. Însă, aceste proteine îşi pot pierde abilitatea de vindecare dacă celulele canceroase se dezvoltă necontrolat prin mutaţii ale ADN-ului sau dacă toxinele venite prin mâncare sau poluare chimică afectează grav funcţionarea sistemului imunitar.
Iată câteva alimente care ţin cancerul departe:

1. Turmeric
Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian turmeric, are o multime de beneficii pentru sanatate. Un studiu recent a aratat ca, de asemenea, poate impiedica trecerea la metastaza.Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.

2. Strugurii si resveratrolul
Resveratrolul este un fenol care contribuie la potentialul antioxidant al strugurilor rosii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzeaza moartea celulelor. S-a demonstrat ca resveratrolul impiedica producerea de oxid nitric si TNF-Ain timpul infectiilor cronice care pot cauza afectiuni severe ale ficatului.
Insa, probabil, ca cea mai importanta proprietate a resveratrolului este abilitatea sa de a impiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2). CoX-2 are legatura cu cancerul si cresterile anormale din tractul intestinal. Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.

3. Ceaiul verde
Beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului verde sunt datorate catechinei. De un interes aparte din partea cercetatorilor s-a bucurat epigallocatechin gallate (EGCG), cea mai importanta catechina din ceaiul verde. EGCG previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism. Odata ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc pentru HIV sa patrunda in aceste celule in modul obisnuit.
Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu