marți, 15 aprilie 2014

Eclipsa totala de Luna si Luna Plina in Balanta- 15 aprilie 2014. Calea luptatorului pasnic






Marti 15 aprilie, in jurul orei 10:42 se formeaza Luna Plina in Balanta insotita de o Eclipsa totala de Luna vizibila in America de Nord si Sud si in regiunea Oceanului Pacific.
Aceasta eclipsa de luna face parte dintr-un ciclu de 4 eclipse similare numit tetrada, care se va intinde pana in toamna anului 2015, urmatoarele 3 eclipse fiind pe 8 octombrie 2014, 4 aprilie 2015 si 28 septembrie 2015.
În cursul eclipselor totale de Lună, satelitul natural al Terrei intră în conul de umbră al Pământului; planeta noastră se găseşte atunci între Soare şi Lună, astfel încât împiedică în mare măsură radiaţia solară să lumineze Luna. Luna rămâne totuşi vizibilă în timp ce trece prin umbra Pământului datorită refracţiei luminii solare de către atmosfera terestră.
În momentele eclipselor Luna se găseşte întotdeauna în faza de Lună plină.
O eclipsa totala de Luna mai este numita si "Luna Sangerie". În astfel de ocazii, Luna capata culoare roşiatică, datorită fenomenului de difuzie a luminii solare prin atmosfera Pământului, care face ca radiaţiile roşii să predomine în lumina pe care o percepem. Pe acelasi principiu, cerul apare roşu la răsărit şi la apus, în jurul Soarelui. Asadar, culoarea roşie a Lunii aflate în eclipsă totală nu are nimic supranatural.
Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie este cea mai puternica din cele 4, avand in vedere ca ea se produce intr-un context astrologic deja tensionat, activand crucea cardinala in formare, care va cunoaste apogeul in zilele de 22-23 aprilie.
Astfel, cele doua Luminarii aflate acum in opozitie activeaza doua dintre bratele crucii cardinale, Luna aflandu-se in Balanta, iar Soarele in Berbec. Ascendentul momentului se afla in Rac, tot semn cardinal, parte din aceasta configuratie astrologica.
Este un moment extrem de intens. In Balanta, alaturi de Luna, se afla Marte si Nodul Nord (destinul), in Berbec, alaturi de Soarele exaltat se afla Mercur conjunct cu Uranus. Jupiter este in Rac, in exaltare. Pluto, care inainte de momentul eclipsei intra in miscare aparent retrograda, se afla in Capricorn.
Vorbim despre un moment pe marginea caruia se fac foarte multe speculatii generatoare in general de frica si panica. Insa e necesar sa intelegem ca, inainte de a ne uita la influenta la nivel colectiv, de grup, de natiune si chiar planeta, e esential sa privim si sa intelegem influentele la nivel individual. Si ca la orice Luna plina e timpul culesului de roade, deci fiecare va culege ce a semanat. Mutandu-ne atentia in afara, dorind sa stim "ce va fi", eventual concentrandu-ne asupra unor posibile evenimente dramatice, nu facem decat sa fugim din propriul laborator de constientizare si schimbare, singurul in care putem opera cu adevarat transformarile necesare. De altfel, acesta este unul dintre mesajele pe care le desprind din contextul astral actual, si anume: "cine sunt eu, cu ce si cu cine ma identific, care este contributia mea in realitatea prezenta, la nivel restrans si chiar la nivelul intregii lumi?".
Principiul Berbecului "eu" sta fata in fata cu principiul Balantei, "eu si tu" (sau "eu si ceilalti"), ajutandu-ne sa constientizam, in primul rand, care este pozitia noastra in relatiile pe care le-am creat si mai apoi in intreaga viata. Ce credinte avem, ce alegeri am facut, ce compromisuri. La cat din cine suntem cu adevarat am renuntat, in numele unui confort, de cele mai mult ori iluzoriu, in relatii. Pentru ca da, relatiile sunt in continuare materia prima cu care avem de lucru. Acolo avem de transformat, de facut curatenie, de creat ceva nou, diferit. Blocajele existente in relatii ajung acum la un punct maxim, o stare de urgenta, sunt in faza de umplere a paharului. Pur si simplu, in unele parteneriate si relatii am ajuns pe un drum infundat. Inainte nu mai putem merge asa, deci e necesar sa privim catre drumuri colaterale si, cel mai indicat, sa privim in "sus", adica sa imbratisam un nou nivel de intelegere si constientizare, sa ne deschidem catre noi idei, noi abordari si chiar noi relatii.
Soarele exaltat in Berbec, in casa a XI-a, invita la actiune, el ne impinge sa luam atitudine, sa facem ceva, sa ne miscam inainte, sa testam noi posibilitati, sa initiem noi proiecte, avand incredere in propriile forte si asumandu-ne riscurile implicite, chiar daca nu am stabilit inca cine ne sunt aliatii adevarati. Luna in Balanta, in casa a V-a, impreuna cu Marte retrograd in casa a 4-a, arata tendinta de a mai intarzia putin procesul si schimbarile, de a ne agata de niste principii vechi care insa nu mai stau in picioare, de a ne gasi motive ancorate intr-o moralitate fragila, pentru a nu actiona si a nu de desprinde de locurile "caldute" in care stam.
Si totusi, Luna eclipsata in Balanta este in conjunctie cu Nodul Nord, ceea ce indica potential evolutiv, oportunitati, sansa de a descoperi cai noi, potrivite cu cine suntem si cu contextul actual. In aceste zile, si de fapt pe parcursul intregii luni aprilie, avem sansa sa vedem ceea ce ce nu am vazut pana acum, la noi insine. Sa intelegem ca ceea ce ne opreste este in primul rand imaginea distorsionata despre sine, faptul ca nu am stiut cu adevarat ce putem, credintele noastre, abordarea vietii si a relatiilor, blocarea creativitatii si inspiratiei, cultivarea fricii de orice si in special de schimbare.
Prezenta Lunii in casa a V-a arata ca posibilitatile care ni se deschid in urmatoarea perioada tin de capacitatea noastra de a ne redescoperi si reinventa, de a renunta la tot ce nu suntem, de a sadi iubirea si bucuria in relatiile noastre si in toate proiectele si activitatile.
Repet, momentul este intens, asa ca nu e timp prea mult de gandire si analiza, cumva suntem purtati ca de un curent puternic, impinsi inainte, in alte spatii. E un vartej generat de noi in atatea si atatea momente din trecut, este ceea ce am creat, este punctul in care suntem. Iar acest punct este al schimbarii jucatorilor si jocului. Aproape ca nu mai e timp de decizie, pur si simplu ne miscam, ca si cand nu avem incotro. De fapt, putem si sa ne opunem oricarei intuitii si schimbari, insa nu facem decat sa amanam procesul, provocandu-ne singuri si mai multa teama, panica, durere.
Ceea ce putem face este sa observam. Sa fim atenti, lucizi, flexibili. Sa fim luptatori pasnici, chiar daca in jur percepem multa agitatie, agresivitate si panica. Oriunde vedem agresivitate, sa intelegem ca este o manifestare a fricii si o neputinta de a intelege si accepta ceea ce se intampla. Asadar, daca tot a venit vorba despre ceea ce percepem ca energie in jurul nostru, e esential, si in acest caz, sa fim observatori, fara a ne lasa atrasi in lupte care nu sunt ale noastre, fara a judeca procesele altora. Sa intelegem ca fiecare isi are propriul proces, propria cale, propriile constientizari care vin la momentul potrivit pentru el. Sa respectam, asadar, procesul fiecaruia si sa ne ocupam de asanarea propriei fiinte, a relatiilor si vietii proprii.
In cadrul parteneriatelor de orice tip, e timpul sa privim adevarul. Unde ne place cu adevarat sa fim, ce vrem sa cream, care sunt posibilitatile, in ce masura ne complacem si ce vrem pentru noi de acum incolo?
Cei angajati pe o cale de evolutie personala in mod constient au posibilitatea sa faca acum un salt extraordinar si sa creeze o realitate diferita instant, sa fie martorii unor experiente magnifice pe care le-au creat din interior, asumandu-si constant si perseverent o munca de transformare interioara, renuntare la compromis, alegeri constiente pe baza adevarului interior si centrare cat mai mult in inima si in starea de prezenta.
Alti oameni vor da din umeri si vor spune "nimic deosebit, toate-sa ca de obicei", altii se vor trezi in mijlocul unui tavalug de evenimente si vor continua sa se planga sau sa caute vinovati in exterior, iar pentru altii aceste evenimente pot reprezenta declansatorul trezirii spirituale si a trecerii la un stadiu de constiinta extinsa.
Repet, pentru fiecare, perceptia poate fi diferita, in functie de punctul in care se afla, de cat de prezent/constient este, si responsabil de ceea ce creeaza.
Apropo de constienta, e de mentionat si faptul ca acest moment astrologic, prin prezenta lui Mercur in Berbec, conjunct cu Uranus si prins in aspecte incordate cu Marte, Jupiter si Pluto, arata ca nu ne putem baza pe ratiune si logica. Totul pare sa se desfasoare dincolo de orice logica, de aceea suntem provocati sa pprivim totul dintr-o perspectiva mai inalta si mai cuprinzatoare, sa ne uitam la marele tablou si la Creatie ca un Tot. Incercand sa gasim explicatii logice, motive, sau argumente pro si contra pentru o alegere, ne incalcim in propriile temeri si limite. Ori acum exact asta este provocarea: sa depasim limite, sa facem inca un pas in afara propriilor (pre)judecati, convingeri, teorii, tipare, clisee.
Venus, stapana acestei Luni pline, se afla in exaltare in Pesti, alaturi de Kiron si Neptun, in casa a IX-a, a cunoasterii, evolutiei, constiintei, deschiderii catre dimensiuni mai inalte si experiente noi. Cumva, putem spune ca acum, spatiul de siguranta este Credinta. Si Iubirea manifestata cat mai curat, fara conditii, fara a ne limita la cateva persoane, ci imbratisand totul, raportandu-ne la intreaga Creatie, la tot ce este, la Divinul din absolut toate lucrurile si experientele, dincolo de bine si rau, corect si gresit. Iubirea are ca manifestari compasiunea, iertarea, acceptarea, recunostinta, prin urmare, cu cat manifestam mai mult din acestea, cu atat mai usor vom primi absolut tot ce vine la noi.
De amintit ca si Jupiter, celalalt benefic, este in exaltare in Rac, iar cei doi astri se afla in aspect de trigon. Iata ca sansa de armonie este prezenta. Si nu e doar sansa, ci si o directie de urmat, ca un scop, un ideal, un reper pe care il avem acum. Haosul perceput de multi oameni acum nu este altceva decat un laborator de transformare, un spatiu de regenarare si de nastere a noului om, noului pamant, noii lumi. O lume care-si pune bazele pe alte valori, nascute din iubire si generand armonie si cooperare. Dar pana acolo, suntem in acest stadiu de tranzitie, in etapa de lucru, inca mai procesam vechiul, inca ne mai desprindem de ceea ce am carat cu noi in atatea existente, inca mai avem de constientizat, de eliberat, de purificat. Insa, chiar si asa, energia acum ne permite ca totul sa fie mai usor. Daca alegem si permitem sa fie usor, chiar este. Daca permitem sa treaca prin noi, fara a pastra la noi ceea ce nu ne e de folos, devenim culoar de curgere, albie de rau, canal de energie curat.
Iubire, Inspiratie si Usurinta, tuturor!
Nicoleta Svârlefus

Articol preluat de pe http://astrocafe.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu