marți, 15 aprilie 2014

Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?

Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?

Un istoric, care a studiat si comparat editiile originale ale Bibliei in ebraica si greaca, sustine ca a descoperit cine s-a aflat de fapt in spatele scrierii Evangheliei dupa Luca: Maria, mama lui Iisus Hristos.
Dr. Adam Bradford crede ca a treia Evanghelie a fost initial un document legal, potrivit Daily Mail.

Bradford sustine ca Evanghelia a fost scrisa de Luca, un medic grec, care a fost inchis pentru crima politica de sustinere a lui Iisus. Detaliile despre copilaria lui Iisus ar fi venit chiar de la Maria, mama sa.

Bradford, care a scris o carte pe aceasta tema, afirma ca "informatii cheie despre nasterea lui Iisus si a copilariei sale din Evanghelia dupa Luca ar fi putut veni doar de la Maria".

"Ea a fost singura supravietuitoare care fusese martor ocular al acelor evenimente, atunci cand Luca a scris Evanghelia.

Inregistrarile din acea vreme au provenit aproape in exclusivitate de la barbati, dar manuscrisul lui Luca este coplesitor de feminin, iar martor la scrierile sale de inceput a fost o singura persoana si numai una, Maria, mama lui Iisus", a spus Bradford.

In cartea sa, Bradford sustine ca numarul de cuvinte feminine continute in Evanghelia dupa Luca dezvaluie de fapt adevaratul autor.

"In timp ce Evanghelia dupa Marcu contine 116 cuvinte feminine, cea a lui Luca are mai mult decat dublu, 247", a explicat autorul. 


Sursa: http://www.ziare.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu