miercuri, 9 aprilie 2014

Stiinta cresterii vibratiei


Oricine se invarte in cercurile spirituale a auzit, probabil, de "vibratii". Contextul obisnuit este ca o persoana cu o vibratie inalta este, cumva, mult mai spirituala sau ca misiunea ei/lui personala este de a-si creste vibratia. Dar ce inseamna asta in realitate? Este doar un fetis spiritual sau exista, de fapt, o stiinta in spatele vibratiei? Asa cum probabil v-ati dat seama din titlul acestui articol, eu cred ca exista o stiinta absoluta a acestui concept spiritual. Si cred ca o pot dovedi.
Sa incepem cu ceea ce stim. In centrul sistemului nostru solar este soarele nostru - o minge mare de lumina. In jurul ei, orbiteaza planetele. Cele mai apropiate planete, precum Mercur si Venus, se deplaseaza mai repede in jurul soarelui, deoarece ele au orbite mai mici. In universul nostru, modelele se repeta continuu. De exemplu, atomii, care alcatuiesc materia din lumea noastra, sunt proiectati exact ca niste mini-sisteme solare. In centrul fiecarui atom este un nucleu. In jurul lui, orbiteaza electronii sai. Diferenta este ca la acest nivel subatomic, electronii pot sari de la o orbita la alta, oferindu-ne termenul de "salt cuantic".
Cand un electron se misca de la o orbita la alta, care este mai aproape de nucleu, acesta emite energie sau lumina. Acest lucru este mai mult fizica. Orice fizician stie despre acest fapt si ar fi de acord ca este un fenomen dovedit. Din pacate, majoritatea oamenilor de stiinta nu gandesc metaforic. Simbolismul si metafora sunt domeniul artistilor, scriitorilor, muzicienilor sau poetilor.
Intr-o lume ideala, oamenii de stiinta si artistii vor lucra impreuna pentru a ajuta la rezolvarea celor mai mai mistere ale universului. Din moment ce nu suntem inca acolo, voi aveti ganditori creativi ca mine, care aud despre problemele cu care se confrunta oamenii de stiinta, gasesc solutii, pe care acestia nu le vad, si se simt obligati sa le impartaseasca cu ceilalti. Cu toate acestea, din moment ce noi, categoria creativa, nu avem dreptul de scolarizare sau grade, de multe ori ideile noastre nu sunt luate in serios, in special de asa zisii oameni de stiinta (vreau sa spun, aceia care nu citesc articole ca acesta).
Sper ca intr-o zi vor exista locuri de munca oficiale pentru cei care fac ce fac eu, dar acum tine de tine sa decizi daca toate acestea merita orice valoare. Acestia sunt oameni care au decis ca, doar cei care au invatat anumite lucruri, despre un subiect, au dreptul de a-si extinde cunostintele cu privire la acestea. Dar de ce ar trebui ca cineva sa ajunga sa decida care sunt sursele oficiale pentru adevar? Ca de obicei, eu spun ca daca ai citit ceva care suna ca adevarat pentru tine, ok. Daca nu, lasa-l sa treaca.
Deci, cei mai multi fizicieni ar fi de acord ca electronul emite energie/ lumina in timp ce face un salt la o orbita mai apropiata. Si, de asemenea, ar fi de acord ca noi suntem formati din atomi. Dar aici este punctul in care am sa fac un salt cuantic. Din moment ce suntem cu totii facuti din atomi, orice principiu care este valabil pentru acestia, ar trebui sa fie, de asemenea, valabil si pentru noi. Prin urmare, asa cum atomii emit lumina/ energie, atunci cand fac un salt mai aproape de sursa lor, la fel facem si noi.
Atomii sunt energie si energia este ceea ce ne leaga pe toti impreuna. In centrul universului nostru spiritual este lumina si toate sufletele noastre se invart in jurul ei. Ori de cate ori facem ceva care este doar pentru sinele nostru material - fie cu anumite alimente, bautura, sex, bani, sau actiuni care sunt doar pentru propriile noastre placeri egoiste - sufletele noastre fac un salt pe o alta orbita care este mai indepartata de lumina. Cu toate acestea, atunci cand actionam in moduri care merg impotriva inclinatiilor noastre egoiste, materialiste, si sunt mult mai aliniate cu lumina, facem un salt pe o orbita care este mai aproape de aceasta.
Odata ce acest lucru se intampla, asemenea electronilor, noi emitem un flux de energie/ lumina. Aceasta lumina ii atrage si ii imputerniceste pe altii, schimband frecventa propriei lor energii, intr-un mod care le permite lor insisi sa se apropie de lumina. Cei ale caror suflete au facut acest salt, acum orbiteaza mai aproape de centrul lor de lumina si, prin urmare, au o orbita mai mica, ceea ce inseamna ca se misca mai repede. Aceasta traiectorie rapida este cunoscuta ca o vibratie inalta.
Cu cat ne apropiem de sursa de lumina, cu atat mai multa lumina emanam, cu atat mai repede vibreaza energia noastra. Cu cat vibram mai repede, cu atat mai putin suntem legati de regulile materiale ale timpului si spatiului. Spatiu-timp este o iluzie a lumii materiale. Deoarece noi toti incepem sa me miscam in mod colectiv (influentati de salturile altora) spre lumina, timpul va parea ca se accelereaza pe masura ce se indreapta spre un singur moment, dat fiind ca acel moment este cu adevarat tot ceea ce exista.
In cele din urma, cei cu vibratii inalte vor fi capabili de a sari in jurul timpului si spatiului, asa cum o fac atomii. Si, odata ce vom avea o masa critica de oameni care pot face aceasta - suficienta energie pentru a inclina balanta intr-o singura directie - intreaga noastra planeta isi va creste propria vibratie. In acel moment, la fel ca si un electron, intreaga planeta Pamant va face un salt pe o orbita, care este mai aproape de nucleul sau, soarele, si va emana lumina in acest proces.
Vom fi toti prajiti? Nu, pentru ca aproape toti isi vor fi crescut propria vibratie, permitandu-le sa isi lase in urma sinele lor material, si o noua societate de fiinte de lumina vor exista intr-o lume stralucitoare, pe o orbita mai aproape de soarele nostru.
Daca oricare din aceste lucruri se simte ca fiind adevarat pentru tine, ai putea avea o dorinta de a potrivi acest lucru in credintele pe care deja le ai. Ceea ce tocmai am ilustrat este, de fapt, cladit in fiecare religie, desi metaforic. Acesta este principiul de Sefirot in Iudaism, reincarnare in Hinduism, Buddha si Dharma in Budism si principiul intern de Jihadin al Islamului.
In Crestinism, intreaga poveste este demonstrata simbolic. Isus este fiul (soarele). El este inconjurate de cei 12 apostoli (electroni/ planete). Isus isi sacrifica corpul sau material pentru a ne ajuta, prin intelepciunea apostolilor, sa ne ridicam vibratia colectiva. Si intr-o zi, Isus se va intoarce, si acei care i-au urmat calea vor fi asemena Lui si vor experimenta o "rapire", lasand in planeta materiala in urma. Intreaga Perioada Mesianica este de fapt momentul in care ne ridicam vibratiile in comun si intram in lumina pe care ne-am daruit-o unii altora. Eu nu cred ca o fiinta va veni sa ne arate cum se face asta. Deja avem intelepciunea si suntem din ce in ce mai constienti de ea in fiecare zi.
Speram ca, acest articol ne va ajuta sa ne amitim un pic mai mult, astfel incat, atunci, sa-l putem da si altor persoane. In ceea ce priveste acele figuri-empirice care cred ca saltul meu cuantic a fost mai mult un salt in credinta, decat in stiinta, ii invit sa exploreze teoria principala care incearca sa explice componentele universului nostru - mici bucle vibratoare - cunoscuta ca si teoria stringurilor. Poate ca ideea de vibratii, din aceasta perspectiva, va rezona mai profund cu tine.
Marc Oromaner
Traducere: Cristina Ciobanu
Imagine: www.journeyof1000days.com

Sursa: http://www.astrocafe.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu