miercuri, 16 aprilie 2014

Un nou înlocuitor pentru zahăr. Este de 300 de ori mai dulce

Zahărul poate fi înlocuit cu success de extractul de stevie. Mulţi oameni evită să consume zahăr, deoarece acesta constituie un aliment văduvit de proprietăţi prin procesarea industrială.


  • sursa foto: skytrip.ro
    sursa foto: skytrip.ro
Un consum ridicat de zahăr poate să ducă la boli precum diabet, avitaminoză sau deficienţe imunitare. Astfel, specialiştii spun că este esenţial ca zahărul alb să fie înlocuit cu ingrediente naturale, benefice pentru organism.
Frunzele de stevie au un gust dulce-acrisor şi pot fi consumate crude, dar la fel de bine pot fi folosite în supe ori alte mâncăruri gatite. Stevia este o plantă "minune" pentru ca ne scapă de oboseală şi ajută la detoxifierea organismul.
Extractul de stevie este de circa 300 de ori mai dulce decât etalonul de până acum, zahărul. Acest lucru s-ar traduce prin faptul că o linguriţă de extract de stevie, pudră sau lichidă, are acelaşi efect cu o ceaşcă de zahăr.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale indulcitorului pe bază de stevie este că nu conţine calorii sau carbohidraţi. Din acest motiv se recomandă persoanelor care doresc să slăbeasca sau nu vor să se îngrase. Totodată, pentru a îndulci în mod natural cafeaua, ceaiul, sau alte băuturi pot fi utilizate şi frunze proaspete sau uscate de stevie.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu