miercuri, 14 mai 2014

Paul Craig Roberts: “SFARSITUL LUMII SAU SFARSITUL STATELOR UNITE ALE AMERICII?”

us_economy2014 se contureaza ca un an al incheierii socotelilor pentru SUA. Doua presiuni se fac acum pe dolarul american. Una este din partea Federal Reserve prin declinarea abilitatii de a scadea pretul aurului prin livrarile acestuia din Vest si cunoasterea trucurilor ilegale ale Fed pe piata. A devenit evident ca pretul aurului este aranjat pe viitoarea piata, in scopul de a proteja valoarea dolarului de la QE.

Alta presiune rezulta din amenintarile turbate ale regimului Obama la adresa Rusiei. Alte tari nu mai sunt dispuse sa tolereze abuzul standardului dolarului de la Washington. Washingtonul foloseste sistemul de plati international bazat pe dolar pentru a provoca daune economiilor tarilor care se opun hegemoniei politice americane.

Rusia si China s-au saturat. Rusia si China s-au deconectat de la comertul bazat pe dolar. De acum inainte Rusia, va efectua schimburile sale comerciale, inclusiv vanzarea de petrol si gaze naturale in Europa, in ruble sau monedele partenerilor sai din alianta BRICS ( Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud si recent si Iranul, n.a.).
Aceasta inseamna o scadere mare a cererii de dolari si o scadere corespunzatoare a valorii de schimb a dolarului.
Economia SUA nu si-a revenit dupa recesiunea din 2008, ba dimpotriva a slabit si mai mult ( contrar stirilor economice care ne fac sa credem ca economia SUA s-a stabilizat si este in crestere,n.a.). Marea majoritate a populatiei SUA sufera din cauza lipsei cresterii veniturilor de ani buni. SUA are acum o economie dependenta de import, cu o scadere constanta a valorii dolarului in acelasi timp cu cresterea preturilor, iar aceasta impinge populatia la standarde de viata tot mai scazute.
Toate dovezile indica esecul economic al SUA in 2014, este concluzia din 9 aprilie a raportului lui John Williams.
In acest an am putea vedea, de asemenea destramarea NATO si chiar a UE. Lovitura de stat a Washingtonului in Ucraina si amenintarile cu sanctiuni impotriva Rusiei au impins statele marioneta NATO pe un teren periculos. Washingtonul a judecat gresit reactia Ucrainei la rasturnarea unui guvern legitim ales si impunerea unui guvern marioneta. Crimeea a parasit rapid Ucraina si s-a alaturat Rusiei. Alte foste teritorii rusesti din Ucraina ar putea urma aceasta cale in curand. Protestatarii din Lugansk, Donetk, Harkov cer propriile referendumuri. Protestatarii au declarat Republica Populara Donetk si R.P.Harkov. Guvernul marioneta de la Kiev a amenintat cu represalii. Washington sustine ca protestele sunt sustinute de catre Rusia, dar nimeni nu crede asta, nici macar marionetele de la Kiev ( in foto democratia de tip occidental a Ucrainei in prezent…,n.a).
Rapoarte de stiri ruse au identificat mercenari din SUA, printre fortele de la Kiev, care au fost trimise pentru a rapune separatistii din estul Ucrainei (dealtfel este demonstrat acum ca la lovitura de stat din Ucraina au fost trimisi lunetisti si mercenari de catre SUA si Regina Elisabeta a II-a, pentru a ucide oameni din ambele tabere, n.t.).
Violenta impotriva protestatarilor este de natura sa aduca armata rusa si duce la revenirea in Rusia a fostelor ei teritorii din Ucraina de Est, care au fost anexate la Ucraina de catre Partidul Comunist Sovietic.
Washingtonul care emite amenintari, impinge Europa in confruntari extrem de nedorite. Europenii nu doresc un razboi cu Rusia, peste lovitura de stat de la Kiev, iar europenii inteleg ca orice sanctiuni reale cu privire la Rusia, ar face mai multe daune pentru ei. In cadrul UE este in crestere inegalitatea economica in randul tarilor, rata ridicata a somajului si austeritate stricta impusa asupra membrilor mai saraci, toate acestea au produs nemultumiri enorme.
Europenii nu au niciun chef sa suporte un conflict cu Rusia orchestrat de Washington. In timp ce Washingtonul ofera Europei razboi si sacrificiu, Rusia si China ofera comert si prietenie. Washingtonul va face tot posibilul sa pastreze politicienii europeni cumparati si platiti pentru a pune in aplicare politicile americane, dar dezavantajul Europei de a merge acum cu Washingtonul este mult mai mare.
Pe mai multe fronturi Washingtonul in ochii lumii este vazut ca duplicitar, nedemn de incredere si total corupt. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a fost prinsa încercând să folosească social media ca sa răstoarne guvernul de Cuba .
Ca exemplu, rasturnarea guvernului ales din Ucraina, scandalul NSA de spionaj planetar, raportul de investigatie al lui Seymour Hersh arata ca atacul cu gaz sarin din Siria a fost un eveniment de tip ,,steag fals” aranjat de catre membrul NATO – Turcia, in scopul de a justifica un atac american impotriva Siriei ( actiunea a fost pusa in aplicare de catre agenti CIA si de agenti de informatii turci si israelieni,n.t.), info aici :http://www.veteranstoday.com/2014/04/08/296525/ si aici :http://www.veteranstoday.com/2014/04/11/neo-ferris-denial-of-turkish-involvement-in-sarin-gas-attack/ , armele de distrugere in masa ale lui Saddam Hussein care n-au existat niciodata si multe altele.
In esenta, increderea altor tari in judecata si integritatea guvernului SUA este grav afectata, lumea si-a pierdut credinta in conducerea SUA. Washingtonul este redus la amenintari si mita si perceput ca un bataus planetar.
Lovitura de ciocan cea mai mare pe care SUA a luat-o este 11 septembrie 2001. Un numar mare de experti independenti, au contrazis fiecare aspect al logicii desfasurarii evenimentelor din acea data.
Nicio persoana cu un cat de mic grad de constienta nu poate crede ca un mic grup de sauditi, care nu au mai pilotat avioane, fara ajutorul unor agentii de informatii, ar fi putut pacali NSA si toate cele 16 agentii de informatii din SUA, nemaipunand serviciile de informatii ale NATO si Israel.
Italienii, de exemplu au fost informati cu cativa ani inainte despre evenimentele de tip ,,steag fals”, atunci cand presedintele lor a dezvaluit adevarul despre ,,Operatiunea Gladio”. Aceasta a fost o operatiune condusa de catre CIA si serviciile italiene din a doua jumatate a sec.XX, pentru a seta bombe care ar ucide femei si copii din Europa, in scopul de a da vina pe comunisti si prin urmare a eroda sprijinul partidelor politice comuniste din Europa.
Italienii au fost printre primii care au prezentat ,,povestea trasnita din 9/11”. Filmul ,,Zero” aici :http://www.youtube.com/watch?v=QU961SGps8g&feature=youtube
Concluzia este tot mai clara, ca elemente ale guvernului SUA au distrus 3 zgarie-nori din New York, in scopul de a distruge Irak, Afganistan, Libia, Somalia, Siria, Iran si Hezbollah si sa lanseze SUA pe coordonata neoconservatorilor, aceea de hegemonie mondiala.
China si Rusia au protestat, dar au acceptat distrugerea Libiei, chiar daca a fost in detrimentul lor. Dar Iranul a devenit o linie rosie. Washington a fost blocat, asa ca acesta a decis sa creeze probleme majore pentru Rusia in Ucraina, in scopul de a distrage atentia Rusiei de la agenda Washingtonului din alta parte.
China a fost nesigura datorita compromisurilor intre excedentele comerciale cu SUA si ,,incercuirea” Washingtonului in crestere in China, cu baze navale si aeriene. China a juns la aceeasi concluzie ca Rusia, ca au acelasi inamic – Washingtonul.
Unul din doua lucruri este probabil – fie dolarul SUA va fi abandonat si SUA intra in colaps, incheindu-se astfel statutul de superputere care ameninta permanent pacea planetara,- sau marionetele de la Washington se vor implica intr-un conflict major militar cu Rusia si China. Rezultatul este imprevizibil dar cu mult mai devastator decat prabusirea dolarului SUA.
(sursa : http://jhaines6.wordpress.com/).
Concluzii:
Dupa cum ati putut citi in articol autorul se exprima, Washingtonul si nu SUA sau americanii. Asta inseamna ca face o distinctie clara intre ulii razboiului din spatele guvernului federal si poporul american. Si este corect. Dealtfel, in prezent, tot mai multi americani sunt nemultumiti de guvernul federal si-l percep ca unul tiranic. In tot mai multe state sunt oameni care se organizeaza in mici comunitati care nu mai vor sa se supuna guvernului federal.
SUA se trezeste tot mai mult. In multe manifestatii pe diverse subiecte vezi arborate benere cu ,,Noi suntem poporul, ne vrem tara inapoi “. O mare actiune civila se pregateste in prezent sub sintagma Primavara americana cu demonstratii de amploare in Washington DC pe 16-17 mai. Americanii incep sa se organizeze si sa faca ceva pentru tara lor, dar ce facem noi romanii ?
Politicienii isi fac de cap, se cred deasupra legii si stapani pe judetele si orasele lor, iar romanii prinsi in jugul taxelor si preturilor, al vietii tot mai grele pe de o parte, si-n satisfacerea simturilor si dorintelor grosiere al celor cu situatie materiala buna si care nu vor sa se schimbe nimic in lume pentru ca le este bine asa, nu fac mai nimic. Ar fi bine sa ma insel.
Mass-media ne infuzeaza zilnic teama de rusi si de Putin.
Suntem aliatii unei organizatii militare in pragul desfiintarii din care noi ca tara nu am castigat nimic si nu avem niciun beneficiu, dimpotriva avem vreo 17 morti pana acum declarati eroi ca au calcat pe mine in Afganistan pentru a pazi industria de droguri a cabalei.
Cartile se fac acum, nu mai dureaza mult si noi ca popor trebuie sa ne hotaram directia. Mergem cu noul val din Orient, al aliantei BRICS spre o lume a pacii, cooperarii, schimbarii financiare sau continuam sa ducem bolovanul slugarnici de gat pana cand ne va trage la fund cu actualii opresori si tirani ai planetei?
De cand suntem cu asa-zisa democratie vestica, nu gasesc niciun beneficiu pentru noi ca popor si tara. Pentru ei, americani si europeni da. Ne-au jefuit de resursele naturale si ne-au ajutat sa devenim o piata al celor mai proaste si toxice produse ale lor, de la masini, imbracaminte, pana la alimente. Noi ca tara suntem victima sau am fost dusi constient si premeditat aici ?
Eu tind sa cred in cea de-a doua varianta. Cu marionetele actuale care mare parte dintre ei nici macar nu sunt romani, daca am verifica doua generatii in urma, tara a fost dusa spre dezastru si acest popor frumos, destept si puternic injosit si subjugat atat din exterior cat si din interior.
Am speranta ca mare parte dintre romani se vor trezi curand si vor trece la actiune. Cand spun actiune nu ma refer la violenta, ci la sabotarea tacita si ochita a tot ce este strain neamului romanesc, fiecare sa-si gaseasca surse naturale de hrana direct de la producatorii si taranii romani, chiar daca pot fi mai scumpe si amendarea tuturor politicienilor la toate voturile de anul acesta.
Odata cu achizitionarea sau producerea de dispozitive ,,free energy” sa le facem publice si cat mai multi dintre noi sa se rupa de sistemul centralizat de distributie, sa le dam lovitura de gratie corporatiilor energetice nesimtite care ne jecmanesc cu nerusinare.
Taxe si impozite, precum si bancilor sa nu mai platim niciun ban. Noi toti putem opri acest sistem malefic. Gata ajunge, ne-au asuprit si si-au batut joc destul de noi. Aveti coloana vertebrala si nu mai acceptati sclavia.
Revenind la subiectul articolului, observati ca conflictul dintre Est si Vest, dintre alianta BRICS, Miscarea de Rezistenta si cabala se acutizeaza. Ne apropiem de sfarsitul vechii paradigme…Pacea si bunastarea planetara sunt dupa colt. Noi trebuie sa renuntam la vechea lume si la tot ce reprezenta ea pentru noi. Nu trebuie sa ne dorim doar schimbarea ci trebuie sa fim schimbarea insasi.
Sa devenim relee a energiei divine care transforma aceasta lume si oamenii ei.
Drum drept spre Lumina !
Paul Craig Roberts a fost asistent al Secretarului Trezoreriei pentru Politici Economice si associate editor al Wall Street Journal, iar ultima sa carte, ,,The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West “ este acum disponibila.
Sursa: Blogosfera, preluare dupa Adevarul ne va elibera
http://gandeste.org/

3 comentarii: