luni, 12 mai 2014

Sub semnul lui Neptun intre legenda si adevar(II)

Romania este o tara de tip VARSATOR,nascuta sub sceptrul lui Uranus.Privind ideograma observam ca la URANUS cercul conştiinţei, al spiritualului face ca materia cu care va intra în contact să fie sacralizată, iar în acest context ne arată că inspiraţiile şi genialitatea vor fi puncte de plecare pentru materializarea unor valori superioare faţă de ceea ce a existat. Într-o altă ordine de idei cercul reprezintă intuiţia ce este inspirată din străfundurile conştiinţei şi crucea – valorificarea acestei intuiţii. Cele două semicercuri ataşate pe de parte şi de alta a crucii, în stânga şi în dreapta acesteia, reprezintă un simbol al deschiderii, al dăruirii. Chiar putem să ne imaginăm un om cu braţele larg deschise. Dar datorită faptului că aceste două semicercuri se deschid pe orizontală, spre stânga şi dreapta, acest aspect reprezintă limitarea în cunoaştere prin cele două tendinţe: înţelegerea superioară şi dăruirea necondiţionată, dacă nu există o direcţie clară, un ideal spiritual. În concluzie, cercul reprezintă inspiraţia divină, crucea arată orientarea (aplicarea) acestei inspiraţii înspre planul material, iar cele două semicercuri simbolizează libertatea deplină a fiinţei umane de a folosi această cunoaştere.

Sa nu uitam ca Varsatorul mai are inca un guvernator pe Saturn care a carui ideograma demonstreaza ca fiinţa se centrează în ea însăşi pentru a căuta în adâncurile sale dezvăluirea misterului inefabil al creaţiei. Aici graţia divină este percepută nu prin căutare în exterior, ci prin autocentrare. Graţia coboară şi se ocultează în materie pentru a o spiritualiza. Saturn  cere aplicarea practică, disciplina, consecvenţa, răbdarea. 
http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4886
Astrologia esoterica spune ca planeta cu inele staruie asupra individului pana la plata tuturor datoriilor karmice. Saturn reprezinta acea etapa din evolutia omului, in care doar printr-un efort personal deosebit, prin intermediul practicilor spirituale intense, prin rabdare si responsabilitate se pot depasi incercarile destinului. Saturn este considerat a fi stapanul timpului si tocmai de aceea, doar cei care reusesc sa fie cu adevarat disciplinati, cei care niciodata nu se plang ca nu le ajunge timpul, vor putea trezi in fiinta lor magica putere a lui Saturn.

De aici am ajuns la ideea ca Saturn cunoscut si sub numele de Cronos
a fost intemeietorul imperiului pelasg ce a avut ca materializare terestra
pe Zamolxe protectorul acestor pamanturi romanesti ce stau sub umbrela
unor simboluri sacre.Istoria sacra se impleteste cu istoria profana astfel incat puterea simbolismului isi face simtita prezenta.
http://quadratus.wordpress.com/tag/dublul-zamolxe/
http://quadratus.wordpress.com/tag/dublul-zamolxe/

http://iokronos.wordpress.com/2011/09/09/zamolxis-saturn-cronos-istoria-ingropata-a-geto-daco-romanilor/


http://toataromania.forumhit.ro/t35-isus-cel-nascut-in-romania-marele-secret-al-vaticanului

Sub bagheta magica a lui Saturn,dirijorul de karma,cat si datorita muzicii
divine a unei lire nevazute multe adevaruri secretizate vor iesi la lumina
precum limpezimea cristalelor nepieritoare.
Varsatorul in zodiacul din Glastonbury este descris ca un Phoenix in crestere cu aripile intinse simbolizind renasterea triumfator avand pe cap
un tor.
  Legendele spun că, atunci când comoara secretă a Tor este găsit din nou, se va anunta o noua era de pace și fericire.Această comoară secretă, probabil, nu este un piept plin cu bijuterii și aur. Cred că e mai probabil sa fie despre energiile misterioase care au fost acolo de secole - și în conformitate cu mai multe rapoarte, sunt încă la fel de puternice mai mult ca niciodata..

Varsator este reprezentat de cifra de Phoenix sau vultur cu aripile dispersate. Aripi, corpul și capul sunt complet prezentate de dealuri cu Tor pe capul păsării. Potir Ei bine, este la sfârșit ciocul - simbolul Varsatorului perfect pentru-purtător de apă. În închinarea la soare simbolism, Phoenix reprezintă soarele a fost purificat prin foc, la apus de soare și în creștere în zori din cenușa de noapte. Spirală labirint Tor ce delimitează gâtul păsării, care se întoarce spre puteri regenerative Potir primavara.Potir Hill face parte a corpului și Glastonbury Abbey este pe coada. Sadal Melik, Skat, și mai multe alte stele ale Varsator corespund cu aripi, și Markab de la Pegasus scade cu creasta.
În mare Istoria Sfântul Graal Parsifal este soarele în primul trimestru al anului, și titlul său Par-FET-lui înseamnă "cel care a făcut el însuși", care este la fel ca Phoenix, care se reface și a înviat. În Muncile lui Hercule Varsator vede Hercules curățare a lui Augias Stables.

Phoenixul evoca focul creator si distrugator din care se naste lumea si care ii va aduce sfarsitul. Simbolismul ei este legat de marile adevaruri ezoterice, reprezentand nemurirea spiritului si reincarnarea. in alchimie, ea este un simbol al transmutatiei alchimice, al renasterii magice prin initiere si al cresterii spirituale.
Pasarea Phoenix ne vorbeste despre puterea de a depasi fluctuatiile vietii noastre obisnuite, ne indeamna sa ne orientam catre cele spirituale si ne da speranta, inspiratie si putere regeneratoare atunci cand renuntam la vechiul mod de viata pentru a imbratisa unul nou, superior. Phoenixul ne poate ajuta si atunci cand trecem prin experiente emotionale devastatoare.
In alchimie, Pasarea Sublimarii este asociata corpului astral, care, dupa cum arata marele alchimist Paracelsus, este corpul nostru spiritual sau “de aur", purificat, care se dezvolta in cursul evolutiei noastre personale si reprezinta renasterea spiritului pe un nivel superior. Atunci cand corpul fizic moare, spiritul incepe o noua existenta intr-o alta lume, non-fizica.La chinezi, Feng Huang, “Pasarea Rosie", este unul din cele patru animale spirituale. Ea putea fi incalecata numai de catre Nemuritori. Feng desemneaza pasarea mascul si Huang pe cea femela, fiind in legatura cu simbolul Yin-Yang, cele doua principii polare opuse care guverneaza intreaga manifestare. Aceasta pasare este de asemenea un simbol al dragostei nemuritoare.
Esenta pozitiva a acestei creaturi se manifesta atunci cand cineva isi recunoaste si isi dezvolta latura feminina a naturii sale spirituale. Acea persoana isi urmeaza atunci vocea sa interioara si latura creatoare a vietii. Esenta sa negativa se manifesta atunci cand cineva isi neaga si isi reprima aceasta latura a sufletului sau, rezultand astfel deviatii de comportament si alienare.
Pasarea Phoenix este in crestinism o pasare sacra, simbol al reinvierii si emblema a Arhanghelului Mihail. Regasim reflectari ale acestui mit si in unele traditii populare. Astfel, Pasarea Maiastra din basmele romanesti este uimitor de asemanatoare cu Pasarea Simorgh a persanilor, care simboliza intelepciunea divina si perfectiunea umana.

http://mythologica.ro/phoenix-mitul-reinnoirii/
http://napoleonsavescu.wordpress.com/opera-si-autorul/blestemul-pasarii-phoenix-si-tezaurul-de-la-pietroasa/
Stramosii nostrii foloseau sceptre(toiage,bastoane)impodobite
pentru a-si demonstra autoritatea,puterea in timp ce noi in ziua de azi folosim toiagul hristic ca un simbol al credintei si dorintei de mantuire sub harul Duhului Sfant.De aici mai
VA URMA,Cu mult drag,
MIRA
Sursa: primit pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu