sâmbătă, 28 iunie 2014

FENOMEN RAR pe cerul României! Ce au descoperit astronomii de la Observatorul din Bârlad (VIDEO)

Recent, echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, judeţul Vaslui, şi Astroclubul “Perseus” Bârlad a reuşit să surprindă de pe teritoriul României o cometă mai putin obisnuită, relatează Agerpres, citat de Jurnalul.ro. Iniţial acest obiect era un asteroid cu numele 2013 UQ4, iar ulterior astronomii au descoperit că a devenit o cometă C/2013 UQ4 (Catalina). 

FENOMEN RAR pe cerul României
FENOMEN RAR pe cerul României
„Descoperirea a fost făcută pe 23 octombrie 2013, la Observatorul Astronomic Catalina Sky Survey din Arizona, SUA. Astronomii au constatat că asteroidul studiat de ei s-a transformat într-o cometă, fenomen mai putin obisnuit, dar nu iesit din comun.
Se pare că un anumit tip de asteroizi ce contin foarte multă gheată si gaze, pot să devină comete în momentul când acestia se apropie de Soare. Acest obiect va deveni destul de strălucitor si va fi vizibil chiar si vizual prin telescoape modeste la finalul lunii iunie si începutul lunii iulie”, a precizat într-un comunicat Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariu si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad si coordonator al Astroclubului „Perseus” din Bârlad. 


https://www.youtube.com/watch?v=baEtp1kFs7U
Sursa:  www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu