sâmbătă, 28 iunie 2014

Fructul tinereții. Luptă cu bătrânețea și previne apariția bolilor grave

Aceste fructe mici sunt foarte eficiente pentru sănătatea ta.
  • Flori de vișin. Fructele sunt însă miraculoase pentru sănătate
    Flori de vișin. Fructele sunt însă miraculoase pentru sănătate
Gustul acrişor al vişinelor este preferat de majoritatea dintre noi în tarte sau în compoturi, însă trebuie să ţinem cont că vitaminele şi substanţele nutritive pe care le conţin se păstrează mult mai bine în stare proaspătă, deci trebuie consumate ca atare dacă vrem să profităm la maxumum de efectele benefice ale acestora asupra organismului.
1. Ajută la refacerea ţesutului muscular, fiind de mare folos celor care suferă de febră musculară în urma şedinţelor intense la sală. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit că peste 90% dintre participanţii la un studiu, care au băut suc de vişine înainte şi după exerciţiile fizice s-au refăcut în mai puţin de 24 de ore, ceea ce înseamnă că aceste fructe chiar au un efect miraculos asupra musculaturii.
2. Ameliorează durerile datorită proprietăţilor antiinflamatoare deţinute de antociani, pigmenţii care dau culoarea roşu fructului. Astfel este redus stresul oxidativ care poate afecta articulaţiile şi muşchii, iar durerile sunt vizibil îndepărtate.
3. Previne apariţia bolilor grave, printre care afecţiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Acest lucru se datorează pectinei, fibră solubilă care ajută la reducerea colesterolului din sânge, principalul factor de risc în apariţia bolilor cronice.
4. Remediu pentru pacienţii suferinzi de gută - antocianii din vişine ajută la reducerea nivelului de acid uric, care în cantităţi mari formează cristale de acid uric în articulaţii şi în ţesuturile care le înconjoară, ducând la apriţia artritei gutoase, o formă de artrită caracterizată prin umflarea articulaţiilor şi sensibilizarea lor, însoţite de episoade dureroase cronice.
5. Vişinele îţi menţin tinereţea graţie cantităţilor mari de betacaroten conţinute. Vişinele conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea şi menţine elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor. De asemenea, vişinele conţin foarte mulţi antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu