joi, 24 iulie 2014

Pesticidele din Agricultura - Limfomul Non Hodgkin

Noile cercetari arata o stransa legatura intre glifosat si anumite forme de cancer, in special Limfomul Non Hodgkin. 1 miliard de lire sterline pe an se cheltuie pentru achizitionarea de glifosat, in intreaga lume. De aceea trebuie sa cititi acest articol. 

Utilizarea excesiva a pesticidelor provoaca mai multe boli ca Parkinson, autism si cancer, aceasta numai pentru a numi doar cateva. Multi oameni inca nu stiu ca 95% dintre alimentele prelucrate au fost realizate folosind ingrediente modificate genetic (OMG-uri), care sunt puternic tratate cu pesticide. Chiar si atunci cand credem ca noi, consumam alimente sanatoase, cum ar fi fructele si legumele, ne sunt de multe ori expuse reziduuri ce contin pesticide toxice. 


Cu toate acestea noile cercetari efectuate de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului din Franta, prezinta dovezi clare intre pesticide si cancer. Ei au analizat datele preluate pe parcursul a trei decenii, pentru a investiga legatura dintre expunerea la multe toxine diferite din pesticide si Limfomul Non Hodgkin (LNH), astfel s-a ajuns la concluzia clara ca exista intr-adevar o legatura puternica intre ele. 

Limfomul Non Hodgkin este al saselea cel mai frecvent in SUA si se estimeaza ca peste 69.000 de oameni din aceasta tara vor fi diagnosticati cu aceasta boala in fiecare an. Cifrele implica faptul ca acesta este responsabil pentru 37% din toate cazurile de cancer la nivel mondial. Este un tip de cancer al sangelui si provine din sistemul limfatic. 

Cand culturile modificate genetic au fost introduse pentru prima data, s-a invocat, de catre sustinatori, ca acestea ar putea fi stropite cu erbicide mai putin toxice decat culturile traditionale, cum ar fi Roundup . “Biodegradabilele", care au fost in mod fals comercializate ca "inofensive" si Roundup sunt acum erbicidele cele mai utilizate in intreaga lume. Din pacate, cunoastem foarte bine ca suntem mintiti, la fel cum suntem si cu glifosatul, ingredientul activ ce poate duce la mai multe boli, inclusiv tulburari gastro-intestinale, obezitate, diabet zaharat, boli de inima, depresie, autism, infertilitate, cancer si boala Alzheimer. 

Alte dovezi ne informeaza ca glifosatul poate fi de vina pentru cresterea problemelor de sanatate din Argentina, in cazul in care defectele de nastere si ratele de cancer au crescut foarte mult in randul comunitatilor care se hranesc cu porumb si soia. 

O alta problema este ca acum unele buruieni au dezvoltat o rezistenta la aceste pesticide, astfel fermierii folosesc cantitati mai mari pentru a scapa de ele. Acest ciclu vicios este infricosator si ar trebui sa ne puna pe ganduri - in prezent un miliard de lire sterline, asa cum am mentionat mai sus, se cheltuie pe glifosat, substanta folosita la ambele culturi conventionale si modificate genetic din intreaga lume, in fiecare an. 

Dow AgroSciences, o filiala a Dow Chemicals, a lansat acum pe piata o solutie impotriva buruienilor rezistente la glifosat. Insa acest erbicid contine acid – diclorofenoxiacetic -care a fost folosit in timpul razboiului din Vietnam. 

Dr. Don Huber, un expert in toxicitatea alimentelor modificate genetic t, spune ca glifosatul este, de fapt, acum, mult mai toxic. Uita-te la acest videoclip in care Huber prezinta pericolele glifosatului: 

Cum limitam expunerea ? 

Suntem aproape toti expusi la aceste substante chimice toxice, fie prin expunerea topica, ingestie, fie prin devastarea fertilitatii solului, utilizarea lor fiind din ce in ce mai raspandita. Putem face eforturi pentru a minimiza expunerea si aici sunt cateva sugestii : 


https://www.youtube.com/watch?v=ENmc9kHnvbo

• Nu mancati alimente procesate, 95% contin ingrediente modificate genetic, care sunt puternic contaminate cu pesticide si erbicide, cum ar fi glifosat. Carnea ar trebui sa fie evitata intrucat nu poti stii daca animalele au fost hranite natural sau cu porumb stropit cu glifosat. 

• Nu folositi pesticide de gradina / gazon. In necunostinta, copii si animalele de companie pot veni in contact cu aceste cocktail-uri toxice. 

• Nu utilizati substante chimice pentru purici, tantari, capuse, etc. Exista alternative naturale disponibile. De exemplu , pentru tantari – otetul diluat cu apa sau zeama de usturoi….si multe altele 

Avem nevoie de toate aceste informatii pentru a ne educa pe noi cat si pe altii, pentru a opri otravirea si manipulare in masa, acestea fiind efectuate de catre aceasta industrie inselatoare - daca un produs alimentar este certificat organic, suntei acum siguri de faptul ca el contine ingrediente modificate genetic, in cazul in care contine zahar din sfecla de zahar, soia, sau porumb, sau oricare dintre derivatii acestora. 

Nu mai fii indiferent, incearca sa opresti raspandirea lor, ajuta-i si pe altii, informeaza-i , si astfel, poate viitorul nostru si al copiilor nostri, va fi mai sanatos si natural. 

Un articol de Cristian Iacov – Secretele.com 


Sursa: www.secretele.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu