luni, 29 septembrie 2014

Leac 100% natural, iei 3 linguriţe pe zi. Reduce riscul de diabet şi de boli de inimă, scade colesterolul

Acest ulei este o alternativa naturala, eficienta si fara efecte secundare a medicamentelor traditionale.

Uleiul de nuca de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Mult timp, nuca de cocos a constituit un aliment de baza in alimentatia populatiei din zona tropicala. Ulterior, datoritata calitatilor sale a ajuns sa fie intens folosit atat in industrie cat si in produsele cosmetice. Uleiul de nuca de cocos este stabil termic, lent in oxidare, rezistent la rancezire, avand o durata de valabilitate destul de mare, de pana la cativa ani.
Uleiul din nuca de cocos este un aliment complex dar si un remediu extrem de eficient si valoros atat pentru adulti, cat si pentru copii si femei insarcinate.
Acest ulei este bogat in grasimi saturate. Moleculele acizilor grasi care il compun sunt de dimensiuni reduse, ceea ce faciliteaza o mai buna metabolizare si generare a unei cantittati mari de energie. Atunci cand este introdus in alimentatie imbunatateste absortia unor minerale importante precum calciu si magneziu, a vitaminelor A, B, D, E si K, precum si a unor aminoacizi.
Uleiul de nuca de cocos aduce multiple beneficii sanatatii datorita prezentei in compozitia sa a acidului lauric. Acest acid, atunci cand este prezent in organism se transforma in monolaurin, un compus ce este foarte toxic pentru bacterii, virusuri, fungi si alte microorganisme, datorita capacitatii sale de a perturba membranele lipidice , practic le distruge.
Monolaurina este eficace in lupta impotriva Candidei albicans, infectiilor fungice si boala cutanata numita piciorul atletului. De asemenea ea este indicata si impotriva infectiilor bacteriene cum ar fi rujeola si virusii, gripa, hepatita C si chiar HIV. De fapt, cercetatorii din Filipine studiaza eficienta acidului lauric impotriva HIV/ SIDA datorita proprietatilor sale antivirale. Acidul lauric nu este toxic, de aceea este recomandat ca o alternativa la medicamentele moderne, prescrise impotriva virusilor, infectiilor fungice si bacteriene.
In lipsa acidului lauric, monolaurina nu poate fi produsa de catre organismal uman. Laptele matern este singura susrsa de acid lauric.
Pe langa acidul lauric, untul de cocos este bogat in antioxidanti, agenti microbieni naturali si acizi antibacterieni caphrylic si capric. Astfel, uleiul de cocos are capacitatea de a netezi pielea si in acelasi timp o infuzeaza cu antioxidanti, atat de vitali in lupta impotriva imbatranirii. In plus, continutul de vitamina E, conduce la o vindecare rapida in cazul arsurilor, a pielii uscate sau cu eczeme.
Studiile au aratat ca uleiul de cocos este foarte eficient in lupta cu kilogramele. Continutul de acizi grasi duce la accelerarea metabolismului, deoarece acesti acizi sunt mult mai usor de digerat si transformat in energie.
Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes ca remediu natural impotriva pneumoniei. In urma unui studiu efectuat pe o serie de pacienti suferinzi de pneumonie, ce au consumat regulat acest ulei, s-a constatat o ameliorare si calmare a simpomelor specifice acestei boli. Acest fapt a condus la reducerea perioadei de spitalizare si implicit diminuarea cheltuielilor medicale. Astfel, uleiul de cocos este o alternativa naturala, eficienta si fara efecte secundare a medicamentelor traditionale.
Alte beneficii ale consumului de ulei de cocos este reducerea riscului de diabet zaharata bolilor de inima si imbunatatirea nivelului colesterolului in sange. Cercetarile s-au facut pe femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Unele au fost instruite sa ia un supliment de 30 ml ulei de soia, in timp ce restul au luat un supliment de 30 ml ulei de nuca de cocos, pe parcursul a 12 saptamani. Subiectii au facut si cateva exercitii moderate ca intensitate in toata aceasta perioada. Rezultate studiului au scos la iveala ca desi toate participantele au prezentat o scadere a indicelui masei corporale, numai femeile care au luat suplimentul din ulei de nuca de cocos au prezentat o scadere notabila a circumferintei taliei. Acest lucru a condus implicit la scaderea riscului de boli precum diabet zaharat de tip II si boli de inima. Studiul a aratat de asemenea faptul ca participantele au prezentat o imbunatatire a nivelului colesterolului in sange.
In urma cercetarilor s a constatat ca uleiul de nuca de cocos ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece acesta ajuta la absorbtia nutrientilor precum calciu si magneziu, minerale esentiale in lupta cu aceasta afectiune.
Mai mult, acizii grasi din uleiul de nuca de cocos produc mai multa energie decat tesut adipos, imbunatatind astfel metabolismul si prevenind oboseala.
Si in boala Alzheimer, rezultate obtinute au fost remarcabile si neasteptate. Dr. Mary Newport, dupa ce a esuat in a obtine un tratament pentru dementa sotului ei, a descoperit ca uleiul de nuca de cocos natural contine trigliceride cu lant mediu (MCT). Prin urmare, ea i-a dat sotul ei, 1 lingura de ulei de nuca de cocos de doua ori pe zi, timp de o luna si jumatate si l-a vazut aproape complet recuperate.
In afara de beneficiile pentru sanatate mentionate mai devreme, uleiul de nuca de cocos mai are si alte utilizari:
- Protejeaza impotriva cancerului, HIV-ului si a altor boli infectioase
- Ucide bacteriile si parazitii, cum ar fi viermii plati asemeni unei benzi si distomatoza hepatica, sau fascioloza (o boala parazitara a ficatului, consecutiva infestarii cu fasciola hepatica (numita si galbeaza mare a ficatului))
- Usureaza refluxul de acid, ajuta la o buna functionare a intestinului
- Reduce incidenta de hemoroizi
- Vindeca si amelioreaza problemele intestinale
- Calmeaza durerile de urechi
- Amelioreaza simptomele legate de extinderea prostatei
- Intareste ficatul si protejeaza impotriva degenerarii acestuia
- Reduce incidenta crizelor epileptice
- Reduce inflamarea articulatiilor si muschilor
- Usureaza neuropatiile si mancarimea de diabet.
Conform cercetarilor, pentru a beneficia pe deplin de beneficiile acestui ulei, un adult ar trebui sa consume 3 linguri si jumatate pe zi.
Uleiul de nuca de cocos nu are efecte secundare cunoscute. Cu toate acestea, daca este folosit intr-o dieta saraca in grasimi, o reactie adversa frecventa ar fi diareea. Nu este, probabil, recomandabil sa se inceapa cu o cantitate mare imediat.
In tarile producatoare de nuca de cocos, se considera ca uleiul de nuca de cocos este benefic pentru femeile gravide si pentru cele care alapteaza; occidentalii il folosesc pentru o dieta saraca in grasimi, cu toate acestea, femeile sunt avertizate sa nu experimenteze uleiul de nuca de cocos in timpul sarcinii, daca organismul nu este obisnuit cu acesta. Daca ati folosit uleiul de nuca de cocos cu regularitate fara reactii adverse, nu exista nici un motiv pentru a intrerupe consumul.
Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit cu succces acasa, in tratamentele destinate ingrijirii pielii si a parului.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu