marți, 9 septembrie 2014

MESAJUL LUNII SEPTEMBRIE 2014





Viata e cel mai frumos dar si cel mai de pret,e acea tesatura unica ce contine
prezenta Marelui Mister mereu impreuna cu noi.Si acest lucru face din viata o
calatorie sacra.Aceasta implica crestere,descoperire,miscare,schimbare,
transformare,intr-o continua expansiune  si invatare pentru a crea viziunea specifica sufletului ca un contur bine definit printr-o intelegere profunda si clara a intuitiei si  in felul acesta putem raspunde promt si curajos
tuturor provocarilor ce se ivesc in drum.Intelegand a fi AICI si ACUM totul decurge
corect inainte ca un flux continuu si da biruinta si vindecare,frumusete,intelepciune,dragoste si demnitate pe cale.
Prima suflare este inceputul acestei calatorii si pana la plecarea de pe Pamant ce reprezinta ultima suflare constituie acel har al Creatiei numit respiratie.
Fiecare mișcare în Creație este o respirație, o respirație făcută din trei părți, menționata ca Suflul Cosmic: inhalarea (o contractie),  expirație (o extindere) și în cele din urmă spațiul dintre vârful de inhalare / expirație, perioada de tranziție.
Aceasta respiratie supranumita Suflu Cosmic urmeaza acest model trilogie toata
viata si este reflectat in ciclul de 24 ore,in ciclul lunar,in miscarea solara de 365 zile generatorul celor 4 anotimpuri. Respirația cosmică devine ghidul nostru,   limba universului și face ca viața noastră sa se deruleze in rezonanta armonica pentru a-si  trezi potentialul divin.Nu intru prea mult in detalii ci vreau sa accentuez faptul ca respiratia este duhul ,cuvantul ce se traduce prin spirit.
Deci, respirație și spirit sunt una.Iar luna septembrie are legatura cu acest suflu
cosmic prin conexiunea cu Fecioara,dar si cu
Balanta odata cu al treilea decan al lunii cand are loc echinoctiu de toamna..Conotatiile sunt si de sacralitate,echilibru,
solutii practice,eficiente,dar si o doza de calm,liniste, mister,magie,vindecare.
Septembrie prin numerologie ne aminteste de misticul 7,o cifra care incastreaza
intelepciune si cunoastere cat si alchimia ca o cheie de armonie ce leaga cerul de pamant.




Printre numere, cifra 7 s-a dovedit a avea o particularitate: e atotprezentă în aproape toate aspectele vieții, pe multe și diverse planuri.







Numarul sapte, suma a numerelor patru si trei, este semnul omului intreg, cuprinzand cele doua principii spirituale polar opuse. Sapte este semnul lumii complete, al creatiei incheiate, al cresterii naturii. El este si expresia Cuvantului Desavarsirii si deci al unitatii originare.

Numarul sapte, numarul omului desavarsit, al omului pe deplin realizat, este numarul ce corespunde androginului ermetic.
7 e un simbol al desăvârșirii și unității, 7 fiind suma lui 4, simbolul feminității și 3, simbolul masculinității, deci al perfecțiunii umane.combinatia dintre 3 si 4 formeaza cifra 7. Ea este norocoasa deoarece combina ceea ce ne umple sufletul atat de bucurie, cat si de intelepciune cu tot ce ne inconjoara pe Pamant.
''In credinţa creştină în evul mediu, cifra şapte simboliza liniştea, milostivirea şi pacea, şapte fiind suma dintre cifrele trei (care reprezenta pe Dumenzeu) şi cifra patru (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale). Cifra apare frecvent în basme ca „Albă ca zăpada”, sau „Cele şapte minuni ale lumii”, „Cei şapte arhangheli”, „Zilele săptămânii”, „Facerea lumii”.
Creand lumea in sase zile, Dumnezeu se odihneste in cea de-a saptea si o transforma in zi sfanta. Odihna din ziua a saptea marcheaza un legamant intre Dumnezeu si om.


Saptele simbolizeaza desavarsirea lumii si implinirea vremii. Potrivit sfantului Augustin, el masoara timpul istoriei, timpul peregrinarii omului pe pamant. Daca Dumnezeu isi ia o zi de odihna, arata sfantul Augustin, el o face deoarece vrea sa se deosebeasca de creatie, sa fie independent de ea si sa-i ingaduie sa se odihneasca intru el.Sapte este cheia Evangheliei dupa Ioan: sapte saptamani, sapte minuni, Hristos spune de sapte ori Eu sunt. Cifra sapte revine de patruzeci de ori in "Apocalipsa": sapte peceti, sapte trambite, sapte cupe, sapte vedenii etc. Cartea este alcatuita din serii de sapte. Aceste numar mai desemneaza aici si imaginea si implinirea unui rastimp (creatia in "Facerea"), a unei perioade, a unei ere, a unei faze, precum si implinirea harurilor daruite prin Duhul Sfant.
Cifra 7 sălășluiește în înseși ritmurile vieții, înscrise în ADN din zorii existenței umane, de-a lungul mileniilor, de când omul a resimțit, cercetat și studiat influența forțelor active, vizibile și invizibile ale naturii – ritmuri universale, telurice, astrale și cosmice, care ordonau atât mediul în care trăia, cât și lumea sa interioară.

https://liviabonarov.files.wordpress.com/2014/08/osho-fb.jpgE

O persoana care respira o "persoana reală se schimbă continuu, reprezintă un flux. Omul adevărat este un râu care își schimbă permanent culoarea. Persoana din realitate este vie! Doar pentru că i-ai pus o etichetă, nu înseamnă că a murit – trăiește încă.
[...] Când un copac este viu, va înflori, va înfrunzi din nou, noi păsări vor veni și își vor face cuiburi în el, noi drumeți vor înnopta sub coroana lui… lucrurile se vor schimba continuu. Totul este posibil cât timp ești în viață."OSHO

Sa respiram, sa ne simtim inima ca o busola pe cararea sacra a vietii si sa vibram  la putere maxima daruind la fiecare pas bucurie,liniste si intelepciune.Vremurile sunt tulburi sa cautam echilibrul in frumusetea interioara pentru a capata forta de a merge inainte.Important ca suflul nostru ca devina o candela mereu aprinsa.
Namaste!
Sursa: primit pe mail,
Multumiri Mira 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu