vineri, 26 septembrie 2014

Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 36 de ani



Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 40 de ani au facut inconjurul internetului in 2010, atunci atunci cand au fost lansate de Toffler Associates. Iata ce prevede Alvin Toffler ca se va intampla la nivel mondial pana in 2050:

Alvin Toffler, sociolog si futurolog, este autorul cartii “Future Shock”, carte ce a fost publicata in 1970 si a devenit cunoscuta in lumea intreaga. Alvin Toffler este o voce influenta in domeniul afacerilor si cel intelectual, dar si laureat al fundatiei McKinsey. Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 40 de ani au facut inconjurul internetului in 2010, atunci atunci cand au fost lansate de Toffler Associates, un cabinet de consultanta strategica infiintat de celebrul futurolog. Iata ce prevede Alvin Toffler ca se va intampla la nivel mondial pana in 2050:

Previziunile lui Alvin Toffler

America de Sud va cunoaste o perioada de crestere economica, in timp ce Orientul Mijlociu va deveni un amalgam de religii, secte si etnii.
O mai buna filtrare a apei va conduce la eradicarea multor boli din tarile aflate in curs de dezvoltare, asigurandu-se astfel nevoia de apa potabila din aceste zone.
Foto: Planeta, viitor via Shutterstock
China va reprezenta una din marile puteri economice globale si va avea de partea sa aliati precum Brazilia si India pentru a influenta schimbul valutar, dar si tari precum Venezuale si tari din Africa pentru a-si asigura necesarul de energie.

Alvin Toffler prognozeaza ca un numar din ce in ce mai mare de oameni isi vor cultiva propriile legume si alimente pentru a reduce dependenta de marii producatori si distribuitori.
Monopolul la nivel mondial asupra metalelor rare ii va apartine Chinei, ceea ce va afecta economia SUA. Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a-i fi furnizate 17 metale rare din care se pot fabrica componente de armament, radare, instalatii eoliene, automobile hibrid.
Dezvoltarea energiei alternative va aduce cu sine o serie de “invinsi” in lumea post-petrol printre care se vor numara Arabia Saudita, Iran, Irak, anumite state din zona Golfului Persic, Rusia si Venezuela.
Crestinismul se va extinde in partea de sud a globului, in timp ce musulmanii vor migra in numar mare in Occident, influentand politicile guvernamentele si atitudinile politice.

Schimbarile climaterice vor continua sa aiba loc intr-un ritm alarmant. Topirea calotei glaciare din Antarctica va duce la descoperirea unor noi bogatii minerale si petrolifere, ceea ce va conduce la randul sau la aparitia conflictelor. Nivelul crescand al apei pe glob va determina mai multe populatii sa-si paraseasca locuintele si sa migreze in alte locuri.
Procentul femeilor aflate la conducere va creste intr-un ritm nemaiintalnit pana acum, din ce in ce mai multe femei ocupand posturi importante la nivel mondial. Nu doar numarul femeilor lider va creste fara precedent, ci si incercarile gruparilor religioase de a intra in guvern.
Viteza internetului si performanta videoconferintelor vor face posibil un nou sistem de lucru care va permite angajatilor sa nu mai lucreze din birou, ci din orice loc al lumii in care s-ar afla.
Retelele sociale vor avea o influenta covarsitoare. Consumatorii vor fi cea mai importanta sursa de inovatie.
Productia in masa va fi inlocuita de obiectele de manufactura realizate la cerere.

Fenomenul de imbatranire a populatiei se va accentua la nivel global, iar cheltuielile legate de ingrijirea persoanelor in varsta vor fi de patru ori mai mari pana in 2050. Sistemul american al asigurarilor medicale si al asigurarii sociale nu va mai exista in forma in care exista astazi. O noua societate, reprezentata de tipuri diferite de oameni si de nevoi diferite, va inlocui tipul de societate actual.
In urmatorii 36 de ani, transmiterea si accesarea informatiei se vor accelera si mai mult, omenirea intrand in “era petabyte-ului”. In viitor, petabyte-ul va deveni o unitate obisnuita de masurare si de stocare a informatiei.
Tehnologia si stiinta se vor dezvolta intr-un ritm atat de rapid incat multi oameni nu vor putea face fata cantitatii enorme de informatii noi si au in vedere “deconectarea” de la acest ritm de viata halucinant. Multi aleg de bunavoie un stil simplu de viata.

Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu