Dintre numeroasele metode care vă pot fi de folos în găsirea şi păstrarea unei stări psihice şi fizice bune am ales să vă vorbesc desprepsihosugestie şiautosugestie.
Sugestia poate avea loc atât prin puterea gândului (autosugestie) cât şi prin cuvintele rostite de o altă persoană. În funcţie de obiectivele propuse în cadrul şedinţei de terapie, se formulează o serie de sugestii care vin în întâmpinarea nevoilor tale.
Sugestiile transmise în timpul şedinţei de terapie sunt captate de subconştient şi în felul acesta întreg organismul răspunde cererilor formulate, producând efecte pozitive asupra întregului psihic şi organism.
Pentru a evita orice neînţelegere subliniez că terapia prin sugestie nu este legată de hipnoză. Cercetările în domeniu au demonstrat faptul că sugestia acţionează la fel de bine asupra unei persoane conştiente precum şi asupra uneia care a fost supusă unei hipnoze.
Tratarea prin sugestie se bazează pe acţiunea forţei mentale asupra gândirii subconştiente. Cu ajutorul gândului se poate mobiliza o mare cantitate de energie ce poatesusţine şiîmbunătăţii starea de sănătate a organismului. O altă utilitate a acestei metode constă în faptul că poate contribui ladezvoltarea anumitor abilităţi psihice şimenţinerea unei stări de spirit pozitive.
Rezolvarea dificultăţilor cu care te confrunţi şi dezvoltarea abilităţilor de a face faţă provocărilor vieţii reprezintă un prim pas spre o stare de spirit pozitivă şi automat spre un organism sănătos.
Propriile gânduri necorespunzătoare sau gândurile altor oameni pot să creeze condiţii anormale atât în starea psihică cât şi în funcţionarea propriului organism. În aceeaşi măsură, gândurile pozitive pot restabili starea de sănătate psihică şi fizică.
Influenţa gândurilor asupra corpului este foarte mare. Dacă ai o atitudine pozitivă în faţa vieţii, eşti optimist, trăieşti sentimente plăcute, vesele poţi determina la nivel subtil producerea anumitor compuşi chimici de natură nutritivă, care trezesc energia din celule, ceea ce conferă organismului tău resursele necesare pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.
La popul opus, dacă ai stări mentale nesănătoase precum frica, ura, tristeţea, perioade de stres îndelungate, absenţa încrederii în sine iţi poţi conduce organismul spre epuizare şi boală.
Prin urmare, rezultă faptul că starea fizică şi psihică se poate îmbunătăţii sau înrăutăţii în funcţie de programele mentale după care funcţionezi.
Cu toate acestea, nimeni nu poate garanta că starea de echilibru la care ai ajuns se va menţine pentru totdeauna. Este nevoie de efort continuu pentru întreţinerea acestei stări.
Starea fizică şi psihică a omului depinde în multe privinţe de autosugestie.Pe parcursul şedinţelor de terapie vei învăţa cum să-ţi gestionezi momentele neplăcute, stresante din viaţă. şi mai ales cum poţi să-ţi menţi o stare optimă de sănătate fizică şi psihică prin coordonarea propriilor gânduri şi emoţii.
Paul Apostica-Psihoterapeut
sursa -aici
http://astrodeva.wordpress.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu