miercuri, 8 octombrie 2014

Cometa Halley se întoarce. Va trece pe lângă Pământ în această lună şi va oferi un spectacol impresionant



Cometa Halley se va întoarce în această lună şi va trece pe lângă Terra, după aproape 30 de ani de la ultima sa vizită.

Astfel, pe 21 şi 22 octombrie, Pământul se va intersecta cu rămăşiţele cometei Halley. În drumul lor prin sistenul solar, cometele lasă în urmă „o coadă” de rămăşiţe, cu care planeta noastră se intersectează periodic.


Particulele din coada cometei vor intra în atmosfera terestră, dar specialiştii precizează că nu există niciun pericol, pentru că aceste particule sunt mici cât un fir de nisip.

Ele vor arde în atmosferă, la peste 60 de km altitudine, astfel că vom vedea o ploaie de meteori. Este vorba de Orionide, care pot fi văzute după miezul nopţii de 21/22 octombrie. În această noapte puteţi vedea chiar şi 25 de meteori pe oră.

Şi planeta Marte va fi vizitată de o cometă în această lună. Pe 19 octombrie, cometa 2013A1, descoperită recent de astronomul Rob McNaught din Australia, va trece la doar 120.000 de km de Marte. Imagini inedite ar putea fi surprinse de roverul Curiosity.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13369186-cometa-halley-se-intoarce-va-trece-pe-langa-pamant-in-aceasta-luna-si-va-oferi-un-spectacol-impresionant

http://danielroxin.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu