miercuri, 1 octombrie 2014

"O NOUA PERSPECTIVA" - Mercur retrograd in Balanta/ Scorpion 4-25 octombrie 2014









“Cuvintele interzise orienteaza gresit sau dezorienteaza. Deci, trebuie sa fii mai presus de cuvintele oamenilor: sa nu te atinga nici lauda, nici ocara din ele. Cuvintele sunt fiinte vii, capabile sa faca treaba la care au fost trimise. Si fiindca sunt fiinte vii, viata din viata, pe cel care le-a creat ele-l insotesc pana la judecata de apoi, ca niste copii ai lui, cu toate consecintele lor. Marturisirea lor cu pocainta mai poate schimba situatia. Taina pocaintei este o judecata milostiva. Aici, ce opreste aceasta nu mai ajunge la cealalta. „Zece porunci are intelepciunea: de 10 ori sa taci si o data sa vorbesti si atunci putin”, din cartea “Invataturi ale parintelui Arsenie Boca”.
Pe 4 octombrie 2014, ora 20:03, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Scorpion gradul 2:19, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 25 octombrie 2014 pe gradul 16:46 Balanta. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 14 septembrie 2014, adica atunci a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, peste gradul 16:46 Balanta. Este o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda (unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).
Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce “cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. Sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el. Cand Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor, informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a fi bruiate. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate, la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare. Mercur retrograd este o energie ce stie sa ofere “solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate, dar intr-un mod gresit. Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasilor trecuti facuti necorespunzator menirii noastre divine.
Mercur retrograd in semnul Scorpionului poate fi asemeni unui detectiv care se intoarce inca o data la locul faptei sa investigheze o problema aparent rezolvata, este o minte ce poate ajunge la radacinile oricarei situatii, dar ce gaseste acolo poate sau nu poate sa fie prea frumos. Mercur in Scorpion este o minte profunda dar care destul de greu renunta la ideile lui (scorpionul este un semn fix), acuma, aceasta perioada poate sa ajute destul de mult in descoperirea acestor idei fixe la care trebuie sa renuntam sau sa le redefinim, reevaluam. Asa cum Mercur isi incetineste rirmul (de fapt ,miscarea aparent retrograda inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata (asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente, acolo putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare devin vizibile in aceasta perioada. Toate zonele de comunicare sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intalniri intime, sexuale, gelozie, afaceri, credite, banci, investigatii, ocultism, putere. Pe 10 octombrie, ora 13:26 Mercur re-intra in semnul Balantei si devine “profesorul“ care corecteaza o relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita. Ziua de 10 octombrie poate fi mai grea deoarece Mercur trece de la inceputul unui semn fix (Scorpion) la sfarsitul unui semn mutabil (Balanta) si energia lui este amplificata, deci, mare atentie. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta orice angajament al sufletului. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanenta, nu cumparati nici un inel. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi, dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “.

Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie, iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, deci incercati sa fiti magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel, dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea.
Pana pe 16 octombrie ora 23:45, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare, dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul.
Conjunctia Soare -Mercur retrograd are loc pe 16 octombrie, la aceasta intalnire participa si Venus, dar si asteroidul 38083 Rhadamanthus.
In mitologia greaca, Rhadamanthus a fost fiul lui Zeus si al Europei si fratele lui Minos. In calitatea lui de conducator si judecator al lumii interlope care din punct de vedere simbolic inseamna “dupa moarte“, el este renumit pentru dreptatea lui, pentru onestitatea lui scrupuloasa pedepsind grav infractorii. In sens poetic si literar, Rhadamanthus inseamna hotarare inflexibila, dreapta. In astrologie, energia lui Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba. Tema principala a acestei energii este aceea de a aduce adevarul in lumina pentru o situatie, fapta din trecut.
Avand in vedere ca mitul se refera la “ judecata dupa moarte”, acuma, in tranzit si in fuziune cu Mercur retrograd in Balanta, judecata are legatura cu actiunile din trecut legate de relatii, asocieri, uniuni, politica, sistem financiar, banci, valori, ceva a fost facut, deciziile au fost luate, banii au fot cheltuiti, escrocii si-au facut treaba.
Infuenta lui Rhadamanthis (judecata) de mana cu Mercur retrograd (decizii scrise din trecut) in Balanta (relatii, uniuni, judecatori, legi) incepe dupa ce alegerile au fost facute si nu mai pot fi schimbate, are legatura cu ceea ce a fost facut si nu mai poate fi anulat, ci doar pedepsit.
Trecutul este un judecator aspru al perioadei lui Mercur retrograd, suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil in special in relatii, uniuni, aliante politice, politicieni. Alegerile, faptele din trecut vin in prim-plan pentru revizuire iar tot ceea ce are o urma de incorectitudine, o urma de murdarie sufleteasca, va fi adus in lumina. Orice pacat va fi evaluat si pedepsit de Rhadamanthus scrupulos, integru si atent la faptele cauzei. Cine a crezut ca poate scapa, ca actiunile egoiste si murdare zac acum ascunse in trecut, va fi extrem de mirat sa vada ca trecutul vine peste el. Rhadamanthus nu are limite, stie atat de bine sa gaseasca abuzurile, ilegalitatile si sa faca o nota de plata pentru ele. Aceasta energie nu poate fi pacalita sau potolita, are o memorie foarte lunga si vede in ambele lumi. Rhadamanthus (hotararea) aduce ceea ce este drept intr-o relatie (Balanta).
Deoarece Mercur retrograd incepe pe gradul 3 Scorpion, perioada 4-10 octombrie poate fi mai grea pentru Scorpionii, Taurii, Leii, Varsatorii nascuti in jurul datei de 27 octombrie, mai, iulie, ianuarie. Mercur retrograd in Balanta se opreste pe gradul 16, in consecinta, cei nascuti dupa data de 6 octombrie, aprilie, iulie, ianuarie, vor fi in atentia lui Mercur. Pentru ceilalti, influenta lui Mercur retrograd are un impact personal in domeniu de viata unde aveti semnele Balanta si Scorpion.
Gemenii si Fecioarele sunt in centru atentiei deoarece vorbim de retrogradarea sefului lor astral.
Daca aveti Mercur retrograd in harta natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.
Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, situatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie sa multumim Cerului pentru aceasta grija.
Nu uitati ca “ mersul inapoi este mai dificil decat mersul inainte”.
Adriana Tudosa
*Imagine:http:media.wizards.com

Articol preluat de pe www.astrocafe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu