vineri, 7 noiembrie 2014

RUŞII se tem de un CUTREMUR din Vrancea care ar putea lovi Moscova. "La noi ar avea efecte nedorite"

RUŞII se tem de un CUTREMUR din Vrancea care ar putea lovi Moscova. "La noi ar avea efecte nedorite" 442
Specialiştii ruşi se tem de un eventual cutremur în zona Vrancea, care şi-ar putea face simţite efectele şi la Moscova. Institutul pentru Fizica Pământului de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei a prevăzut producerea unui cutremur la noi în ţară, care s-ar putea simţi şi la Moscova cu magnitudinea 5 pe scara Richter. 

Previziunea ruşilor vine în condiţiile în care specialiştii români în seismologie estimează că în zona Vrancea nu există pericol pentru producerea unui cutremur major în viitorul apropiat. 

Norocul țării noastre, spun seismologii, este că perioada de repetitivitate a seismelor cu efecte grave este mare. În România avem câteva focare: Focșani-Vrancea cu o perioadă de repetitivitate de 30-50 de ani, Făgăras cu o perioadă de repetitivitate de 100 de ani de ani, Banat, Nord-Vestul țării în zona Valea lui Mihai și zona Mangalia – Dobrogea.

Cel mai de temut si mai cunoscut este cel din Vrancea, care este unul de adâncime. Acest focar poate avea direcții preferențiale de propagare. Are posibil trei lobi: unul pe axa spre București, unul pe axa Iași-Chișinău și unul pe axa Galați Constanța-Marea Neagră. 

În ultimii ani, noi nu am avut decât microseisme. Nu se pot extrapola datele obișnuite de la microseisme la macroseisme. În aceste moment, seismologii nu pot spune, dacă un cutremur precum a fost cel din ’77 va avea aceleași efecte ca și atunci. 

Motivele sunt tehnice și de cunoaștere, însă oamenii de ştiinţă spun că s-au observat schimbări în zona seismică Vrancea, iar ritmicitatea seismelor s-a modificat.

Sursa: http://www.antena3.ro/

2 comentarii:

  1. NAMASTE !!! Nu gandesc raul celor care de generatii la rand ne-au tot amenintat,vorbesc de (fratii nostri rusi),dar poate acesta este felul in care mana lui Dumnezeu lucreaza in lege compensatiei asa ca o datorie achitata sa simta si ei (binele) ce de-a lungul istoriei ni l-au facut .DUmnezeu mereu stie de ce si ce face.....N-ar fi rau sa li se mai aminteasca din cand in cand ca imperiile si imparatii sant trecatoare si trecatori.

    RăspundețiȘtergere