marți, 11 noiembrie 2014

SEMINTELE DE PIN: 16 motive puternice ca sa te indragostesti lulea de ele



Semintele de pin nu sunt doar delicioase, ci au si niste proprietati exceptionale si sunt pline de vitamine si minerale. Descopera care sunt beneficiile extraordinare ale acestor seminte atat de speciale:


Pe buna dreptate, semintele de pin erau folosite ca sursa de hrana de catre amerindieni si cei care locuiau in zona bazinului mediteranean inca de acum 10 000 de ani. Pe buna dreptate, semintele de pin au fost incluse in cadrul super alimentelor nutritive in cartea “100 best health foods”. Semintele de pin nu sunt doar delicioase, ci au si niste proprietati exceptionale si sunt pline de vitamine si minerale. Descopera care sunt beneficiile extraordinare ale acestor seminte atat de speciale:

Semintele de pin: Beneficiile si proprietatile semintelor de pin

Semintele de pin contin o cantitate semnificativa de acizi grasi, steroli si stanoli, compusi naturali ce ajuta la scaderea nivelului de “colesterol rau” din sange si la cresterea celui “bun”.
seminte de pin
Foto: Seminte de pin, Shutterstock
Semintele de pin contin acizi grasi polinesaturati omega 3 si omega 6 care protejeaza sanatatea cardiovasculara si care nu pot fi produsi de organism.
Semintele de pin sunt bogate in vitaminele E si K, vitamine ce au o influenta benefica asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K este responsabila pentru capacitatea sangelui de a se coagula, iar vitamina E ajuta la producerea celulelor rosii esentiale pentru transportul oxigenului in sange, avand totodata actiune antioxidanta.
In compozitia semintelor de pin regasim si minerale precum mangan si zinc. Manganul contribuie la mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce zincul intareste sistemul imunitar si faciliteaza procesul de vindecare a ranilor.
Semintele de pin contin vitamina A sub forma betacarotenului, vitamina extrem de importanta pentru sanatatea ochilor. De asemenea, semintele de pin contin si luteina, un antioxidant ce ajuta la mentinerea unei vederi optime si la prevenirea anumitor afectiuni oculare precum degenerarea maculara si cataracta.

Semintele de pin contin grasimi mononesaturate care protejeaza inima si au fost asociate cu un nivel scazut al colesterolului si totodata si cu un risc mai scazut al infarctului. In plus, mai contin si vitamina E, K, cupru, fier, mangan, ce contribuie toate la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.
Acidul oleic continut de semintele de pin, un acid gras mononesaturat, ajuta la mentinerea in limite normale a colesteorului.
Semintele de pin abunda si in fier, un element nutritiv esential pentru functionarea propice a organismului si pentru multe procese si functii ale corpului. Fierul ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si circulator. In plus, cuprul continut de semintele de pin ajuta corpul sa absoarba mai mult fier.
Gratie continutului de vitamina C, semintele de pin ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Mai mult, semintele de pin contin si vitamina D care ajuta la dezvoltarea si protejarea sistemului osos.

nolenic din semintele de pin declanseaza eliberarea a doi hormoni care suprima senzatia de foame si semnaleaza creierului ca stomacul este plin.
Semintele de pin pot ajuta in incetinirea procesului de imbatranire. Fiindca reprezinta o sursa importanta de vitamina E, semintele de pin ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi.
Ori de cate ori te simti obosit si lipsit de energie, nu ezita sa consumi cateva seminte proaspete de pin. Cercetatorii au descoperit ca ele contin nu doar proteine, ci si magneziu care ajuta la inlaturarea senzatiei de oboseala si la usurarea tensiunii si crampelor musculare.
Semintele de fin contin si fibre care previn aparitia constipatiei si ajuta la curatarea colonului.

Semintele de pin uscate contin:
  • 8-10 calorii
  • 0, 08 g fibre
  • 0, 24 g carbohidrati
  • 0,89 g grasimi
  • 0,42 g proteine
Putina precautie nu strica insa atunci cand consumati seminte de pin pentru prima oara! Semintele de pin pot cauza anumite alergii in cazul anumitor persoane. Prin urmare, daca stii ca ai alergie la arahide si anumite tipuri de seminte, cere sfatul medicului inainte de a le consuma. De asemenea, in cazul anumitor persoane, consumul de seminte de pin poate cauza senzatia de amar in gura. Chiar daca aceasta dispare rapid de obicei, in unele cazuri poate persista pana la cateva ore.


Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu