luni, 8 decembrie 2014

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza: „Toate bulele vor exploda în 2016, mai rău ca în 2008”

Ţinând cont de evoluţia acţiunilor în 2014, Roubini a declarat recent că SUA se situează în mijlocul unei bule investiţionale. Anul viitor ar putea aduce unele câştiguri pe diverse pieţe financiare, dar bula, mai mare decât cea de dinaintea recesiunii din 2008, ar putea exploda în 2016.
În luna februarie a anului trecut, profesorul universitar Nouriel Roubini a spus că pieţele americane se confruntă cu „mama bulelor de active”. Din cauza creşterii lente şi a inflaţiei reduse din statele lumii, există o lichiditate care poate duce la inflaţia activelor, a spus Roubini. „Cred că această efervescenţă de pe pieţele financiare va continua, de la acţiuni la credite şi ipoteci şi în câţiva ani, cel mai probabil, inflaţia va degenera într-o bulă care se va sparge. Cred că multe pieţe sunt deja suprasolicitate. Consecinţele se vor resimţi în 2016”.
Sfatul lui Roubini pentru investitori este să nu injecteze prea mulţi bani în acţiunile americane ale unor companii din domeniul biotehnologiei, tehnologiei şi social media, chiar dacă vor creşte. Pieţele emergente care importă mult petrol vor beneficia de preţurile mici şi sunt mai atractive pentru investiţiile sigure, consideră economistul.
http://lupuldacicblogg.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu