luni, 30 mai 2011

Germanii recomanda scoaterea legumelor din meniu … PREGATESC ASTIA CEVA cu bacteria asta ucigasa?

Citez din articolul Bacteria ucigaşă face tot mai multe victime. Germanii recomandă scoaterea legumelor din meniu:
Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă. Cazuri au fost semnalate şi în Cehia şi Ungaria, dar România nu a importat legume din Spania sau alte ţări care se pare că răspândesc această bacterie. Specialiştii români recomandă spălarea legumelor.
“Cât timp experţii din Germania şi Spania nu sunt capabili să identifice cu certitudine originea agentului patogen, alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă’, a declarat ministrul german pentru alimentaţie, agricultură şi protecţia consumatorilor, dna Ilse Aiger, duminicalului Bild am Sonntag, citat de AFP.
Dată fiind rapiditatea propagării maladiei, autorităţile sanitare germane i-au sfătuit pe cetăţeni să evite consumul de roşii, castraveţi şi salată verde în stare crudă, în special cele provenind din nordul ţării.
În acest stadiu, institutul Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, a confirmat două decese provocate de bacteria E.coli enterohemoragică. Se fac analize în legătură cu alte opt decese suspecte a avea aceeaşi cauză.
Propagată mai ales prin consumul de legume crude, bacteria poate provoca diaree obişnuită sau hemoragică, până la afecţiuni severe ale rinichilor, chiar mortale, denumite sindromul hemolitic şi uremic.
Potrivit institutului Robert Koch, peste 270 de persoane au fost contaminate în ultimele săptămâni, faţă de 60 pe an în medie în Germania. Focarul este situat în nordul Germaniei, dar cazuri sau suspiciuni de cazuri au fost semnalate şi în Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.
Suspiciunile sunt îndreptate pentru moment spre Spania, după ce Comisia Europeană a incriminat castraveţi proveniţi din culturi din sere în Andaluzia, fără să excludă totuşi ca o contaminare să se fi produs în timpul procesului de distribuţie.
După cum scrie duminică presa daneză, citată de Xinhua, castraveţii din Danemarca sunt suspectaţi că ajută la răspândirea bacteriei.
Conducerea unei şcoli din oraşul danez Odense au afirmat că până la 1.500 de copii au fost expuşi după ce au mâncat castraveţi de origine daneză la un festival al şcolii vineri, scrie ziarul local Fyns Times.
Castraveţii proveneau de la un angrosist danez care livra produse şi unui furnizor german. Castraveţii danezi au fost amestecaţi în Germania cu castraveţi din Olanda, ceea ce face dificil să se determine dacă legumele daneze sunt cele contaminate.
Potrivit autorităţilor în domeniu, în Danemarca sunt nouă cazuri confirmate, alte opt persoane fiind suspectate că au infecţia intestinală. Au fost lansate avertismente contra consumului de roşii, salată verde şi castraveţi în stare crudă provenind din Germania şi castraveţi provenind Spania.
Oficiali din Cehia au declarat că transporturi de castraveţi probabil au fost exportate acolo, la fel ca şi în Austria, Ungaria şi Luxemburg.
Formele agresive de E.coli pot provoca deficienţe renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai “ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania”.
Cititi va rog si:
ALERTA: legume ucigase in nordul Germaniei?
   Sa ne amintim:
IBM se pregatea in 2006 pentru o pandemie globala, ce se va declara 100% cel tarziu pana in 2011 …
O fi fost vorba despre gripa porcina sau sa ne asteptam la altceva?
Dupa atatea gripe si pandemii si alarme si avertizari panicarde de la OMS sau mici marionete locale (gen Streinu Cercel), ne putem astepta la orice, deci si ca treaba asta cu legumele este o manevra.
Sau poate doar testeaza reactia? Cu pasarile au facut-o, cu gripa porcina au facut-o, acum incearca ceva si cu legumele?
E de urmarit. Mai ales ce masuri vor lua pentru „binele” populatiei.

Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu