luni, 30 mai 2011

ALERTĂ Ce ne aşteaptă în 2013 din cauza tsunami-ului solar: va creşte numărul îmbolnăvirilor de cancer

, ,
Specialişti români în meteorologie şi astronomie nu consideră că 2013 va fi un an apocaliptic, cum cred experţii NASA, dar sunt de părere că expunerea la soare în perioada exploziilor solare este extrem de periculoasă şi va duce la înmulţirea cazurilor de cancer de piele.
Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, Valentin Grigore, a explicat pentru „Adevărul“, că o dată la 11 ani se intensifică activitatea soarelui, iar 2013 este următorul an în care se va produce un astfel de fenomen.
„Dacă vor fi explozii solare puternice acestea vor afecta tot pământul, nu doar Marea Britanie, deci inclusiv România. Oamenii nu trebuie să intre în panică. Radiaţiile sunt foarte mari şi e important să nu se expună la soare, adică să nu facă plajă, fiindcă exploziile solare pot dura şi zile întregi şi nu cred că oamenii vor sta doar în casă. Cred că pagubele vor fi mai degrabă în privinţa reţelelor de comunicaţii, a sateliţilor, nu asupra sănătăţii umane “, a spus Valentin Grigore.

2013 – Anul soarelui
Potrivit doctorului Adrian Amadeus Tişkovschi de la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti este foarte posibil ca 2013 să fie un An Geofizic Internaţional, adică în acel an soarele se va caracteriza printr-o activitate intensă.
„Oamenii nu trebuie să intre în panică. Un prim impact în timp este creşterea numărului de cazuri de cancer şi afectarea globilor oculari. Totuşi, soarele rămâne o necunoscută. Este o exagerare faptul că exploziile solare vor distruge Europa“, a explicat Adrian Tişkovschi.
Nici directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, nu consideră că 2013 va fi un an apocaliptic.
„Este adevărat că o dată la 11 ani soarele îşi intensifică activitatea, dar nimeni nu poate şti exact ce se va întâmpla. De pildă, sunt perioade în istorie de zeci de ani când nu a avut loc vreo explozie solară, precum perioada 1610-1680 “, a spus Mărmureanu.
Experţii NASA prevăd dezastrul
Potrivit cotidianului Telegraph, care citează experţi internaţionali în astronomie, urmările pe care le-ar putea avea exploziile solare în 2013 ar putea fi dezastruoase. Experţii NASA consideră că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile.
Sursa: Adevarul
Sursa: Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu