duminică, 1 mai 2011

Vindecarea prin credinta

Inca din timpuri stravechi oameni au suferit de diverse boli, asa cum aflam din diferite documente ale vremii, precum si din Biblie. Diferenta intre trecut si prezent consta doar in faptul ca acum bolile au primit denumiri stiintifice. Dar ne intrebam, desigur, ce este necesar pentru a apare vindecarea.

Orice vindecare are loc in raport cu credinta individului. Subconstientul este capacitatea creatoare din noi si acest lucru face vizibil ceea ce ii intipareste constientul; gandirea constienta ii imprima gandurile sale; gandurile sunt exteriorizari ale credintei; ceea ce ii este intiparit subconstientului devine activ in viata, potrivit credintei noastre. Convingerea, larg raspandita, ca boala - stare provenita dintr-o cauza secundara - ar fi o cauza primara este gresita.

Exista chiar cazuri in care anumite fiinte s-au imbolnavit, de exact acea boala de care vorbeau mereu si mereu. In aceasta directie este elocvent cazul unei femei care spunea mereu: "Eu cred ca ma voi imbolnavi candva de artrita si ma voi pipernici la fel ca mama si bunica mea". Fiul ei nu a dat importanta acestor afirmatii, pana cand a venit ziua cand mama lui s-a pipernicit intr-adevar datorita artritei si fu internata in spital. El i-a dus un exemplar din cartea mea "Puterea extraordinara a subconstientului tau" si a rugat-o: "Mama, citeste asta". Ea a facut aceasta si l-a rugat: "As dori sa te rogi tu pentru mine". Medicul curent ii dezvaluise tanarului ca mama sa avea sa ramana tot restul vietii in scaunul cu rotile.

Dupa lecturarea cartii si sugestiile incurajatoare ale fiului sau, femeia a recunoscut ce i-a provocat artrita - propriul subconstient. Deoarece acesta este impersonal si tocmai de aceea realizeaza in mod autonom ceea ce i se intipareste, subconstientul femeii acceptase afirmatiile negativiste repetate in mod curent: "eu cred ca voi capata o artrita la fel ca mama si bunica mea". Intr-adevar, asa dupa cum a recunoscut si ea, si-a autoindus boala, deoarece subconstientul ne intelege ad-litteram.

Femeia a recunoscut: era necesar sa-si modifice complet modul de gandire; de aceea repeta, de mai multe ori pe zi, anumite adevaruri pe care subconstientul sau avea sa le accepte. A folosit urmatoarea rugaciune: "Spiritul cel viu din interiorul meu constituie o infinita prezenta vindecatoare. Impregnez acum subconstientul meu cu o reprezentare a integritatii, a vitalitatii si a unei depline sanatati. Iubirea divina ma strabate si ea dizolva tot ceea ce nu o egaleaza. Pacea divina umple sufletul meu. Energia cosmica din sursa infinitei prezente vindecatoare ma cuprinde si coboara in profunzimile subconstientului meu. Stiu ca, de fiecare data cand rostesc aceasta rugaciune, intaresc subconstientul meu in aceasta credinta, pana cand voi putea din nou sa umblu nestingherita si plina de bucurie". Fiul ei se ruga pentru ea intr-un mod similar. A iesit din spital pe scaunul cu rotile, dar dupa o luna s-a insanatosit deplin.

Acesta este doar unul dintre multiplele exemple referitoare la miracolele care sunt posibile cu ajutorul credintei. Si aceasta deoarece tot ceea ce vom crede cu toata fiinta noastra se va impregna in subconstientul nostru, care, la fel ca un servitor credincios, va face ca intr-o zi toate acestea sa devina realitate.

Acest articol este extras din cartea Practica gandirii pozitive scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.
sursa: www.edituradeceneu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu