joi, 2 iunie 2011

Stirile de azi

Acest articol apartine blogului Digerate - 2 Iunie, 2011



Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
In ultimul timp mi-a venit greu sa scriu. Nu pentru ca ar lipsi informatiile, ci pentru ca sunt prea multe. Ca sa fac o scurta trecere in revista:  aseara presedintele facea vorbire despre modificarea Constitutiei. Cele mai importante noi precizari: parlament unicameral (bicameralismul este o conditie a democratiei pe planeta; maxim 300 de parlamentari, pentru ca 322 este deja un numar nociv); introducerea valorii deficitului bugetar in Constitutie (in caz ca nu-ti place guvernul care e in exercitiu si urmeaza ceva calamitati cu efect in economie- inundatii, seceta, cutremur- ii poti demite si pune chiar sub acuzare ca nu respecta Constitutia; desigur ca asta merge numai daca esti presedinte). Retragerea imunitatii pentru parlamentari fara a mai fi nevoie de acordul camerelor (daca unul trebuie pedepsit inventezi repede un dosar si il retii, ca nu mai are nimeni voie sa verifice daca e o epurare politica). Pastrarea insa a imunitatii prezidentiale (pentru ca presedintele e os de divinitate, ca regii. Si el nu poate fi nici macar suspectat ca ar putea comite chestii neconforme cu legile). Legea ilicitului (daca vrea careva sa ti-o coaca iti vireaza niste bani si apoi esti retinut, nu se stie daca mai apuci sa iesi.). Retinere pe maxim 48 de ore (pana acum era doar 1 zi; de ce nu 1 an? Pentru ca ar trebui, cand e cineva retinut, sa existe probe serioase care sa justifice masura retinerii. Si 24 de ore ar fi suficiente ca omul sa reziste si sa-si pastreze inca facultatile mintale. In 48 de ore se pot intampla multe…). Suspendarea presedintelui se poate face numai cu avizul Curtii Constitutionale (unde si institutia prezidentiala numeste judecatori). Parlamentul poate fi dizolvat mai usor si mai repede, daca nu se hotaraste sa accepte guvernul propus de o minoritate compusa dintr-un singur om (belgienii sunt tampiti, stau de 1 an fara guvern si n-au intrat in colaps, precum tari cu guvern: Grecia, Portugalia, Romania, etc). Judecatorii nu se vor mai pronunta pe chestiuni fiscale (cum ar fi taxa auto ma gandesc- se refera la toti posesorii de masini din Ro deci se ridica la rang de politica fiscala nationala.) O singura asumare de raspundere a guvernului pe sesiune (asta inseamna 2 pe an; presupun ca prima asumare va fi pe tema unei noi legi: cum sa conducem exclusiv prin ordonante de urgenta,evitand parlamentul.). Cam astea ar fi principalele modificari. Dupa cum vedeti, nimic important. Acum sa vedem daca si trece modificarea Constitutiei.
Politistii nu numai ca vor fi restructurati, dar le vor scadea si salariile. Ceea ce s-a intamplat deja: azi ministrul le-a taiat alocatia de hrana lunara de la 700 de lei la 150 de lei. Astfel salariul maxim al unui politist va fi 1200 lei. Sa-ti tot risti viata pe leafa asta! Ne mai miram ca sunt corupti, ca fac nefacute si ca sunt furiosi pe cetateni? Voi v-ati risca viata pentru maxim 1200 de lei? Desi luni ni se spunea ca le vor reduce salariile in decembrie vad ca joi, 2 iunie, au inceput deja sa taie. Sa inteleg ca in decembrie politistii vor mai primi maxim 400 de lei? Mai bine sa vina cu bani de acasa, daca tot le place sa fie politisti, nu?
ANI s-a suparat pe Ecaterina. Fost ministru al invatamantului, rector al Politehnicii. Asa ca o cerceteaza in baza unei probleme pe care ii daduse deja aviz pozitiv acum cativa ani. Ceea ce e drept e drept: doamna capata popularitate. Nu se da in stamba cu rochii suflecate pana la brau, nu-si arata sanii peste tot pe unde se duce, se imbraca adecvat evenimentelor la care participa, si mai ales da impresia ca este un om normal, un politician care nu s-a imbogatit pe spinarea noastra. Si, mai ales, are mii de studenti pe mana. Mie astea toate mi se par un afront la adresa puterii actuale. ANI, so pe doamna Andronescu! Musca si apoi fa plangere la IML ca te-a muscat dansa.
Urmeaza oare epurari politice? Pentru ca de acum incolo vor deveni legale? Nu cred. Eu cred in probitatea morala a unui singur om, cel care e arhitectul tuturor acestor lucruri bune. Vivat presedintele Romaniei!
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu