joi, 21 iulie 2011

Șoc: Americanii chiar se pregătesc de faliment

Fedul american se pregătește "activ" pentru intrarea în faliment a Statelor Unite, se arată într-un material publicat de Reuters, care citează un oficial al Băncii Centrale Americane.
Charles Plosser, președinte al Philadelphia Federal Reserve, a declarat pentru Reuters că instituția condusă de Ben Bernanke lucrează cot la cot cu Trezoreria Americană, pregătindu-se pentru momentul din 2 august, în care America va rămâne fără bani.

Informația vina la o zi după ce fostul consilier al președintelui Obama a declarat că ar putea urma un Armaggedon Financiar.

Larry Summers spune că dacă Republicanii nu vor vota majorarea limitei de îndatorare, lumea va asista la un "Armageddon Financiar", fiind un act profund iresponsabil al acestora.

O intrare în incapacitate de plată a Statelor Unite ale Americii (SUA) ar putea cauza panică în sistemul financiar și crea incertitudine pe termen lung, a declarat la CNN fostul secretar al Trezoreriei americane Larry Summers.
Avertisment: America, "periculos" de aproape de faliment

Nu o spunem noi ci jurnaliștii americani de la CNN, care arată că dintr-un dolar pe care guvernul îl are în cheltuieli publice, 38 de cenți sunt bani de împrumut.

Pe data de 2 august vom afla dacă cea mai mare economie a lumii intră în faliment. Agențiile de rating sunt deja cu ochii pe americani, după ce plafonul datoriei a fost depășit.

Decizia finală depinde de votul Republicanilor, care se opun măsurilor luate de Democrați.

Ratingul 'AAA' atribuit Statelor Unite ar putea fi redus imediat la nivelul 'selective default' dacă guvernul american nu va reuşi să onoreze obligaţiunile care ajung la scadenţă în august, a anunţat un director de la agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's.

Obligaţiunile Trezoreriei americane cu scadenţă în 4 august vor primi un rating 'D' dacă guvernul nu va reuşi să le onoreze, a afirmat John Chambers, director în cadrul agenţiei de evaluare financiară.

'Dacă guvernul SUA nu reuşeşte plata, va avea un rating 'D'. Asta se va întâmpla imediat după 4 august, când e scadenţa obligaţiunilor, deoarece ele nu au o perioadă de graţie', a precizat directorul S&P.

Temerile privind un technical default au sporit după ce negocerile dintre Democraţi şi Republicani privind creşterea plafonului de îndatorare au eşuat la începutul acestei săptămâni la Washington.

În 4 august Trezoreria SUA trebuie să achite obligaţiuni pe termen scurt ajunse la scadenţă, în valoare de 30 miliarde de dolari.
Autor: Capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu