vineri, 26 august 2011

Extraterestri in preajma noastra?

 Documentele vechi rezerva înca surprize, asa cum am vazut recent. La sfârsitul anului 2010, au iesit la iveala înregistrari audio interesante de la întâlnirea din 8 februarie 1966, organizata la Washington de grupul de cercetare NICAP (National Investigations Committee on Aerial Phenomena). La întâlnire au participat ingineri, fizicieni, ofiteri si alti cercetatori implicati în industria militara sau explorarea spatiului cosmic, veniti sa-l asculte pe invitatul special Dr. Olavo Fontes din Brazilia, investigator al unei presupuse prabusiri OZN la Ubatuba (oras brazilian de coasta, între Rio de Janeiro si Sao Paolo), unde au fost recuperate resturi având origine inexplicabila.
O declaratie interesanta, de la aceasta reuniune, apartine colonelului de aviatie în retragere Howard Wright, decorat multiplu în razboi, fost agent de informatii apoi manager de programe la NASA. El a comentat, referitor la fenomenul OZN, ca: „este logic, nu doar pentru o gândire de tip militar, ca nicio ocupatie sau expeditie militara nu a reusit daca nu a trimis iscoade înainte de invazia masiva. E o practica standard. În razboiul din Germania, noi si britanicii am cautat militari americani si britanici care aratau ca nemtii si care vorbeau limba lor. Am avut si în Japonia, la fel cum avem si acum în spatele Cortinei de Fier”. „Aceasta implica aproape sigur ca ar trebui sa existe agenti ai celor din spatiu, indiferent de unde vin, agenti care traiesc printre noi la ora actuala si care au fost aici în ultima suta de ani”, completând ca acestia ar putea fi de orice marime, forma si rasa pamânteana.
    
Asa cum stiu toti ofiterii de informatii, o atare infiltrare ar permite „vizitatorilor” sa obtina informatii de prima mâna despre oameni, fara a fi detectati. Ne-ar putea întelege mult mai complet umblând nestiuti printre noi. Si exploratorii zonelor salbatice cunosc aceasta. De pilda, pentru a filma ursii de aproape, ei se îmbraca cu piei de urs…
    
Comentatorii, de pilda Anthony Bragalia, au remarcat ca presupunerea avea o anumita logica. În cazul în care o civilizatie extraterestra este suficient de avansata pentru a traversa cosmosul prin manipularea spatiului, timpului si materiei, ea, cu siguranta, va fi dezvoltat si tehnologii avansate de camuflaj. Ea poate fara îndoiala sa „deghizeze” anumiti reprezentanti ai sai astfel încât acestia sa apara cu o înselatoare înfatisare umana. Extraterestrii ar putea fi, la origine, nu foarte deosebiti de noi, dar ar putea fi si atât de diferiti încât o asimilare ca atare sa fie imposibila.
  
 Interesant este si faptul ca alaturi de Wright, la întâlnirea mentionata participa si colonelul în retragere Howard McCoy, fost sef al informatiilor la baza militara de la Wright Patterson si care a ocupat si alte pozitii înalte în ierarhia US Air Force. Între altele, în 1948 el a fost printre cei care au initiat proiectul „Sign”, primul proiect oficial guvernamental pentru studiul fenomenului OZN.
  
 Este acelasi McCoy care scria într-un document din 1948, elaborat nu mult timp dupa presupusa prabusire a unui OZN la Roswell, „Nu pot sa va spun cât de mult am dori sa avem dovada unei prabusiri (OZN) într-o zona, ca sa putem stabili ce anume sunt”. Aceasta afirmatie s-a interpretat drept un argument împotriva realitatii incidentului de la Roswell. Doar ca documentul în cauza fusese adresat conferintei Comisiei Consultative Stiintifice a US Air Force, or nu toti membri acesteia aveau acces la secrete de nivelul presupus de o prabusire OZN. Mai mult, scrisoarea urma sa aiba chiar o arie mai larga de circulatie, la un mare numar de persoane. S-a speculat ca fie McCoy a vrut astfel sa deruteze, pentru a pastra secretul evenimentului, fie chiar nu fusese nici el informat asupra incidentului pâna în acel moment.
    
Din pacate, înregistrarea declaratiilor colonelului Wright este o piesa disparata. Nu au ramas înregistrate reactiile celorlalti; nu stim cum a reactionat colonelul McCoy la ipoteza ca extraterestrii si-ar trimite iscoade care sa se amestece nestiute printre noi. Dar ramân totusi destul de multe ciudatenii. De pilda, ce cauta fostul director al informatiilor din US Air Force la o întâlnire a ufologilor, laolalta cu alti ofiteri de informatii si cu specialisti NASA? De ce era obsedat de problematica extraterestrilor chiar si mult dupa trecerea sa la pensie si dupa ce proiectul „Sign” fusese demult închis?
DAN D. FARCAS
Sursa: MISTERELE LUMII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu