vineri, 26 august 2011

O tara mult prea mica pentru o lupta atat de mare

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Astazi s-au aruncat noi teme pe piata legate de alegerile viitoare: comasate din motive financiare, uninominale da’ altfel decat pana acum. Si, de de ce nu, renuntarea la pragul electoral. Ca cica ar fi mai bine. In timp ce acum un an, in aprilie, seful suprem al partidului (chiar daca nu oficial), spunea ca pragul electoral ar trebui dublat. Pana la urma care-i faza cu pragul asta? El e bagat ca sa stopeze un partid de buzunar sa intre in parlament. Oricat de nedemocratic ar suna e bine sa existe pentru eficientizarea procesului legislativ. Pentru ca altfel vom avea 40-60 de partide politice in parlament si va fi foarte greu spre imposibil ca ele sa lucreze impreuna. Modelul democratic este cu 2-3 partide mari si cateva mai micute pe langa. Plus minoritati. Iar daca tineti cu actuala opozitie… feriti-va sa va doriti noi partide pe scena politica, mai ales in acest moment. Orice noua forta politica va incerca sa intre pe piata acum nu va face altceva decat sa disloce electoratul opozitiei. Si cum se doreste alegerea intr-un singur tur inseamna ca puterea ramane cu acei 35% pe care se bazeaza, iar cei 45% ai opozitiei se impart : 25% USL, 15% verzi si restul partide care nu exista. Cum ar fi ala al poporului. Deci, puterea castiga.
Ca tot veni vorba de noi formatiuni ieri dimineata am realizat cine e Alba ca Zapada. Daca mai aveam 4 ani ma gandeam la domnisoara aia frumusica dar slaba de inger, insa mult prea simtitoare cand e vorba de erotism (doar a sculat-o cu un pupic. Pe Alba ca Zapada, dragilor, n-am zis altceva!). Cum am depasit bine de tot acea varsta m-am gandit imediat la verde. Cum ar veni… Partidul Ecologist Roman. Care a obtinut un scor incredibil la alegerile partiale recente si a dat un comunicat in care ii facea cu ou si cu otet pe cei de la … USL. Cum pozitiile s-au radicalizat rezulta ca cine nu e cu USL e impotriva lui. Pe principiul “dusmanul dusmanului meu e prietenul meu” va las sa concluzionati. Inca un indiciu- in goana dupa rebranduire puterea foloseste de mult culoarea verde.
Ca sa va dau si o veste buna la final… in curand durerile de cap provocate de politica si de cum se face ea la romani vor putea fi tratate prin scufundari. In apele termale ale Bucurestiului. Momentan platim doar pentru planul de marketing. Pana la realizarea centrului balnear… noi sa fim sanatosi, ca nu cred ca mai apucam in timpul vietii noastre. Macar generatiile viitoare sa se bucure de ce am realizat. Problema e ca natalitatea la romani urmeaza destinul Titanicului. Adica se scufunda…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu