joi, 18 august 2011

Huliganism global?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Marea Britanie, Spania si acum… Germania. Mai intai au fost vandalii din Londra. Si, pentru ca nu aveau o ideologie, protestul lor s-a extins in alte 4 orase. Slava Domnului ca exista provocatorii si actiunile diversioniste, astfel protestul ideologic degenerand in pur huliganism. Asa ca Marea Britanie a ramas in continuare tara pe care o stim cu totii- unii din ziare si de la tv, altii de la fata locului. Nici n-a respirat bine planeta ca s-au suparat spaniolii. Si au iesit sa se certe cu autoritatile care dau circa 50 de milioane de euro pe o vizita a Papei la Madrid. In conditiile in care Spania are un somaj de circa 21% (!) si este aproape de colaps. In urma protestelor paralele- unii erau pro papalitate iar ceilalti erau contra, in special datorita costurilor imense implicate… s-a lasat cu bataie. Au venit fortele de ordine si a inceput… dezordinea. Desigur ca pana dimineata manifestantii au fost dispersati. Doar n-o sa hotarasca poporul cum se cheltuiesc banii publici! Si bineinteles ca nimeni nu sufla o vorba despre faptul ca e un al doilea protest major intr-o tara a Europei civilizate. Sau ma rog, vestice si pana recent prospere.
Daca cele 2 exemple de mai sus nu erau de ajuns… citesc cu uimire aici ca nici Germania nu se simte mai bine. Mai exact Berlinul. De 3 nopti incoace presupusi anarhisti de extrema stanga (va dati seama ce s-au chinuit sa gaseasca o grupare pe care s-o eticheteze negativ?) dau foc la masini. Pana acum au reusit cu vreo 35 de bucati. Stirea mentioneaza ca lucrurile astea se intampla de mult in Germania. Ceea ce ma surprinde nitel, pentru ca daca nu s-ar petrece de mult timp m-as gandi ca incep revolutiile prin Europa civilizata. Dar asa, fiind vorba doar de 2 tari care se rascoala la intervale mici de timp si o tara care ar duce-o asa de ani de zile… e clar ca evenimentele nu au legatura. Ca nu exista nemultumiri sociale legate de aplicarea capitalismului de catre statele lumii. Ca popoarele nu s-au saturat sa li se impuna cu forta saracia, in timp ce politicienii si marii oameni de afaceri se scalda in aur, la propriu. Deci, cum am spus, este clar ca lucrurile merg bine in lume, mai ales ca avem de-a face cu rascoale majore in state diferite comise de… de… de huligani, desigur. Toti, din toate statele astea, n-au nemultumiri sau ideologie. Nuuu! Ei sunt doar anarhisti, vandali sau huligani. Chiar imi amintesc, la inceputul anului, cum analistii care apareau pe la tv isi dadeau cu parerea, plini de importanta propriilor spuse:
“Revolutiile din zona araba nu au cum sa se extinda in Europa. Sunt conditii total diferite. Revolutiile pornite acolo raman acolo.”
Da, da, si marmota invelea ciocolata in staniol…
N-oi fi eu analist, dar e cert ca imi dau seama de evenimente inainte sa se intample. Spre exemplificare- in decembrie 2010 ma intrebam incotro merge omenirea, dat fiind esecul capitalismului si potentiala cadere a unor state ca Spania, Italia, si intentiile Germaniei de revenire la marca. In ianuarie 2011 intrebam daca 1989=2011. Raspunsul la ultima intrebare incepe sa fie din ce in ce mai evident, nu credeti?
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.


Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu