vineri, 12 august 2011

O nouă armă împotriva teroriştilor: SUA testează un avion pe care îl lansează în spaţiu - VIDEO

Un avion experimental fără pilot, care poate ajunge la o viteză de 20.900 de kilometri pe oră, va fi testat joi. Falcon HTV-2 va fi lansat în spaţiu la bordul unei rachete, apoi se va întoarce către Pământ.
O nouă armă împotriva teroriştilor: SUA testează un avion pe care îl lansează în spaţiu
Testul anterior de zbor a durat doar nouă minute, iar avionul a fost distrus intenţionat, ca măsură de siguranţă, din cauza dificultăţilor tehnice, scrie dailymail.co.uk.
Dacă vremea o va permite, racheta care va duce avionul în spaţiu va decola de la Baza Air Force Vandenberg din California. Odată ajuns în spaţiu, avionul se va separa de rachetă şi va coborî pe Pământ la o viteză colosală. Drumul dintre New York şi Los Angeles, care în mod normal durează cinci ore, poate fi parcurs de acest avion în doar 12 minute.
Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.

Dave Neyland, directorul Biroului Tactic din cadrul Agenţiei de Cercetare a Proiectelor de Apărare, a declarat că instituţia vrea să cunoască mai multe date tehnice pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei supersonice.
"Am câştigat date valoroase de la primul zbor, am făcut câteva modificări pentru a îmbunătăţi acest avion şi acum suntem gata de test", a declarat Dave Neyland.
Primul zbor al Falcon a colectat date despre aerodinamică, navigare şi despre modul în care căldura afectează avionul. Inginerii nu au aflat motivul exact al defecţiunilor de la primul zbor, care a avut loc anul trecut în aprilie, însă au existat speculaţii conform cărora avionul s-a încins prea tare.
Ideea avionului a început să prindă contur în 2003, în cadrul unui proiect militar de cercetare vizând construirea unui avion care să poată atinge, eventual cu bombe la bord, orice punct de pe glob, în mai puţin de o oră.
Avionul a fost testat în condiţii tuneluri de vânt pe calculator, dar acestea pot simula viteze de până la 15 Mach (peste 18.300 de kilometri pe oră). Un test real este singura modalitate de a afla dacă avionul va continua să zboare la asemenea viteze.
În zborul de joi vor fi testate şi materialele compozite de carbon, destinate să suporte temperaturi extreme, de aproximativ 2.000 de grade Celsius, temperaturi superioare punctului de topire a oţelului. Învelişul avionului şi sistemul său de navigaţie, care-i va controla traiectoria, în timp ce se deplasează cu aproape 6,4 kilometri pe secundă, va fi supus unor asemenea temperaturi.
Designul şi forma aerodinamică a avionului au fost optimizate, în urma unui zbor-test întrerupt, în aprilie 2010. După cele nouă minute ale misiunii, în care a avut loc un zbor de 139 de secunde cu viteaza de 22 Mach (peste 26.800 de kilometri pe oră), computerul de la bord a detectat o anomalie şi a ordonat avionului să plonjeze în ocean, din motive de securitate.
Spre deosebire de alte lansări de rachete, aceasta nu va fi difuzată în direct, dar va fi posibil ca traiectoria avionului să fie urmărită pe contul Twitter @DARPA_News.

Un comentariu:

  1. Nava din filmat,e stata realizata,cu pilot Humanoid,de ultima generatione,dar sa pierdut,!??include materiale non terestre,rezistente la temperaturi mari si viteze hipersonice in atmosfera,Obama lea blocat .au fost concepute in '85 nava si pilotu la principiu fara arme la bord,dar perforau alte nave(inamice)ideata de 'nimeni'.

    RăspundețiȘtergere