vineri, 12 august 2011

Surround Haptics, o nouă tehnologie care afecteaza SIMŢURILE…te face să CAZI..să ZBORI şi să îţi umble INSECTELE pe CORP etc..

Citez:Surround Haptics, noua tehnologie care afecteaza simtul tactil 
O noua tehnologie care afecteaza simtul tactil a fost creata si prezentata recent de Disney Research, la o expozitie pentru pasionatii de tehnologie din Vancouver.
Surround Haptics, noua tehnologie care afecteaza simtul tactilTehnologia permite utilizatorului sa aiba senzatii precum o cutremurare, resimtita cand doua masini se ciocnesc, dar si atingerea unei maini. In prezent, gadget-ul ia forma unui scaun special cu vibratii, insa creatorii sustin ca mica retea de actuatori (elemente care actioneaza asupra utilizatorului) care ofera senzatii tari poate fi montata pe orice material, chiar si pe haine, relateaza PlanetSave.com.
Tehnologia are capacitatea de a imbunatati perceptii: utilizatorul poate simti cum cade sau cum zboara, cum se micsoreaza sau creste, sau chiar cum ii umbla insecte pe piele, sustine Ivan Poupyrev, unul dintre dezvoltatorii ideii.
Inginerii au reusit recent sa realizeze o retea complexa de actuatori care poate fi controlata printr-un algoritm, in urma unui test care arata capacitatea utilizatorului de a se concentra pe senzatiile fizice sau pe cele virtuale. Efectul final este acela de “senzatii fantoma”, utilizatorul simte ceva ce nu exista de fapt, iar procesul este controlat: o tehnologie care deschide noi posibilitati in lumea gamerilor.

Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu