luni, 1 august 2011

Prima disensiune majoră dintre Băsescu şi Isărescu. Cine va câştiga?

Articol de
… sau Traian Băsescu nu mai ascultă de Mugur Isărescu.
Dovada  o găsiţi la http://soviani.com/2011/08/01/prima-disensiune-majora-dintre-basescu-si-isarescu-cine-va-castiga/ sau dând click pe fotografie:

Pentru mine este evident că atât Mugur Isărescu cât şi Traian Băsescu seamană mai mult decât credeţi. Unul este erudit şi academician, altul este un fost căpitan de vas, obişnuit cu conversaţii care să includă „ţigancă împuţită sau găozar, supt la licurici” sau cu alt fel de formule, dar amândoi sunt categoric identici  în două privinţe: de fiecare dată., pentru eşec, vinovat este altcineva, şi dacă asta nu ajunge, eşecurile din trecut sunt prezentate de dânşii despre succesuri. În acţiunile cu rezultate mediocre, dânşii au fost, nu-i aşa, întotdeauna excelenţi. Dânşii sunt la fel.
Prin urmare, Mugur Isărescu îl susţine ferm pe Traian Băsescu pentru că face ce vrea din fostul marinar, iar domnul Preşedinte, în schimb, îi lasă încă postura de guru financiar, până când o să îl porcăiască încă o dată că prea stă pe margine şi nu face nimic, atunci când ţara, Boc, Udrea, Anastase sau Cocoş îl cheamă la datorie pe domnul Guvernator.
Dar diferenţele încep să apară. Aşa cum veţi vedea în fişierul de mai sus, domnul Preşedinte etalează analfabetismul economic, Mugur Isărescu explică erudit de ce atitudinea preferată de Băsescu este orice altceva mai puţină economie. Şi totuşi, în final amândoi vor sfârşi prin a se bucura: unul că a fost la Cotroceni 10 ani, altul că va candida în anul 2014 la Preşdinţie.
Începutul a fost făcut deja, domnul Isărescu este deja decorat, pentru merite deosebite (în fapt pentru tolerarea măsurilor care au dus în final la inversarea de trend economic, depreciere bruscă a leului şi o inflaţie pe care domnul Isărescu nu a ştiut/ nu a vrut să o stăpânească vreodată. Cine a plătit? Poporul, ca de fiecare dată. Care, nu-i aşa, “este neperformant” – cum îşi alinta Preşedintele propriul popor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu