duminică, 28 august 2011

Realitati paralele

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Dupa ce luna asta la televizor s-au perindat tot felul de reprezentanti ai politiei care ne povesteau ca Romania nu a scapat ordinea publica din mana si nici infractiunile nu-s mai dese si mai periculoase decat in anii anteriori… a iesit ministrul de resort cu o declaratie. Ar fi spus: “avem si o crestere a infractionalitatii, dar nu putem spune ca fenomenul este scapat de sub control”. Pai nu ziceau reprezentii vostri la tv ca totul e bine? Ca nu se inregistreaza cresteri? Ca avem acelasi numar de infractiuni ca in anii precedenti? Ba chiar l-am auzit pe unul care aiura cum ca anul acesta ar fi chiar mai bun. Probabil a uitat sa compare cifrele pe tot anul trecut cu tot anul 2011, nu doar cu jumatate. Deci, e oficial. Avem o crestere a infractionalitatii. Nu serios? Nu ne-am fi dat seama. Noi oricum suntem obisnuiti, inca din comunism, cu bolizi de lux care ne calca pe trecerea de pietoni ca apoi sa fie mutata trecerea, cu impuscaturi in trafic- asta era distractia noastra si in comunism, cand circulau alternativ masinile- ne impuscam din 2 in 2 zile. Ideea principala e ca ministrul si oamenii care conduc structurile de autoritate se uita pe statistici diferite. Sau le interpreteaza diferit. In sensul ca cifrele sunt cifre: daca acolo scrie un 4.000 unii pot intelege ca sunt 4.000 de incidente, altii pot intelege ca sunt doar 4. In fond zerourile s-au taiat la denominare, nu? Oricum, putem sta linistiti pentru ca toate incidentele se inregistreaza la nivelul politiei romane. Inseamna ca ministerul a suplimentat in sfarsit fondurile pentru pixuri si hartie la politie, ca altfel nu stiu de ce nu le-ar fi inregistrat politistii. Poate pentru ca nu le ajungea leafa lunara sa cumpere hartie din banii proprii in interes de serviciu. Important e ca Romania nu e depasita de situatie.
Ba chiar lupta pentru respectarea legii si siguranta cetatenilor. Astfel in octombrie vor pleca din MAI 5.500 de oameni. Ce facem noi cand creste infractionalitea? Simplu. Aplicam psihologia inversa: concediem politisti si asteptam ca infractorilor sa li se faca rusine ca sunt niste elemente negative ale societatii. Sau putem oricand astepta sa se omoare intre ei. Cu putin noroc mai raman un Adam si-o Eva pentru propagarea speciei umane in general si natiei noastre in special.
Iar daca totusi unii dintre noi- buni sau rai, nu conteaza- scapa doar cu cateva rani si necesita spitalizare statul roman are solutii. Pana in martie 2012 va fi adoptat pachetul minim de servicii medicale. Explicat astfel : beneficiezi de ingrijiri medicale numai in limita banilor pe care i-ai cotizat. Daca domeniul sanitar ar fi asimilabil activitatii bancare totul ar fi in regula. Dar sanatatea publica este in sine o conditie a perpetuarii unei natiuni. Nu o poti trata ca pe o activitate strict economica. Probabil ca, in lumina plangerilor ca sanatatea e gaura neagra a economiei, serviciile minime vor cuprinde un masurat tensiunea, un ascultat plamanii si verificat daca ne-am taiat unghiutele de la manute si picioruse. Restul… daca n-ai bani poti crapa linistit. Cine castiga? Iarasi bogatii. Romania devine din ce in ce mai mult un fel de Robin Hood, dar invers. In sensul ca ia de la saraci ca sa dea la bogati. Si daca ajungi la urgente cu o problema de viata si de moarte… daca lucrezi pe salariul minim pe economie oricum nu te poate salva decat Dumnezeu. Medicilor le va fi interzis, pentru a nu risipi fondurile publice pe analize scumpe pentru tine. Sau pentru o operatie menita sa te pastreze in viata. Ce intelegem de aici? Ca spitalele de stat, chiar daca nu-s privatizate in teorie, vor functiona ca atare in practica.
Dar sa nu mai facem pe victimele. In Romania se traieste excelent si nivelul de viata e in crestere. Ce inseamna 4.000 de euro pentru un bucurestean? Sau 1.600 de euro pentru un clujean? Fiecare dintre noi are cel putin sumele acestea in conturi bancare. Nu zic eu, ci articolul Mediafax. Deci… oficial o ducem bine, dar ne place sa ne plangem si sa incasam ajutoare sociale, subventii la incalzire si sa iesim in strada sa murim de foame si de frig numai asa, de ai raului ce suntem! Am o singura mentiune de facut la aceasta stire dezgustatoare: e posibil ca aceste sume sa le aiba fiecare roman in conturi, de acord. Numai ca sub forma de datorii, si nu de venituri. Ca in minciuna statistica: 1 om mananca 10 pui. Restul de 4 oameni nu mananca nimic. Media statistica: 2 pui/om.
O realiatate din ce in ce mai nebuneasca. Niste politicieni din ce in ce mai desprinsi de prezent si o populatie din ce in ce mai deprimata. Important e ca la anul sunt alegeri. Probabil se va vota statistic: 1 va stampila ilegal 9 buletine de vot, 3 vor stampila legal cate un singur buletin de vot. Asa cum fiecare roman are niste sute/mii de euro economisiti tot astfel vor fi si rezultatele votului de la anul. Statistice…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu