duminică, 28 august 2011

Vor fi americanii si mai prosti dupa ce renunta la scrisul de mana?

Citez din articolul Vor fi americanii şi mai proşti după ce renunţă la scrisul de mână?:
Potrivit regulamentului Common Score State Standards, intrat în vigoare anul trecut şi adoptat de majoritatea şcolilor americane, scrisul de mână nu mai este obligatoriu în instituţiile şcolare.
Indiana se alătură statelor americane unde scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu, acesta fiind înlocuit cu abilităţi “mai utile”, de tastare, după cum spun profesorii.  Măsura face parte din Iniţiativa Common Score State Standards, care îşi propune să asigure un învăţământ adaptat tehnologiei actuale.
Multe şcoli susţin că, pur şi simplu, timpul de predare nu este suficient pentru a-i învăţa pe copii ambele metode de scris.
Copiilor mai mari de 11 ani li se cere “să demonstreze o stăpânire suficientă a tastelor, pentru a tasta cel puţin trei pagini într-o singură sesiune”.
Unii dintre părinţi, însă, precum şi un grup de psihologi au reacţionat violent la decizia şcolilor, susţinând că abilitatea de a scrie de mână nu se rezumă doar la eficienţa notării informaţiilor, dezvoltând componente esenţiale ale gândirii.
“Cred că între scrisul de mână şi procesele cerebrale de învăţare există o puternică legătură”, susţine unul dintre critici. “Nu sunt de acord. Cum se presupune că vor şti să-şi scrie propriu nume?”, se întreabă o mamă.
Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învăţământ şi formare, dat publicităţii în aprimie 2011, nivelul educaţiei în Europa a crescut considerabil, mai mulţi tineri absolvind învăţământul secundar şi învăţământul superior decât în urmă cu zece ani.
Totuşi, abandonul şcolar timpuriu continuă să reprezinte o problemă care afectează un tânăr din şapte în Uniunea Europeană şi unul din cinci elevi are în continuare competenţe reduse de citire la vârsta de 15 ani.
Cititi va rog si:
VIDEO: Cat de incult e cetateanul american? Dar cat de inculti or fi in general cetatenii de pe planeta?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu