joi, 15 septembrie 2011

Dacă euro se prăbușește, am putea avea război în Europa în 10 ani

Citez din articolul :"Președinția poloneză a UE: Dacă euro se prăbușește, am putea avea război în Europa în 10 ani",  Autor: Ana Maria Tolbaru 
Criza euro ar putea duce la un război în Europa în 10 ani

Ministrul de finanțe polonez Jan Vincent-Rostowski, vorbind miercuri (14 septembrie) în Parlamentul European a spus: "Trebuie să salvăm Europa, cu price preț. Pericolul unui potențial război, în următorii 10 ani, deși acum nu facem planuri pentru următorii 10 ani, este un scenariu la care ar trebui să ne gândim. Dacă cuvântul" zona euro" ar dispărea, dacă ar exploda, atunci există riscul ca UE să nu supraviețuiască. Dacă UE nu va putea să îndure acest șoc, atunci tot proiectul european ar fi în mare pericol, ceea ce ar duce la situația în care, peste câțiva ani buni, vom avea de înfruntat un alt foarte mare pericol. Am folosit aceasta comparatie pentru a arăta politicienilor cu care am vorbit cât de gravă este situația".
Criza din zona euro nu se ameliorează, chiar se înrăutățește și "vedem că este greu să garatăm stabilitatea," a avertizat acesta. "Ne confruntăm cu o provocare în Europa, nu doar economică, dar și politică. Dacă ne uităm la amenințarea care stă deasupra UE și care afectează toate statele UE și nu numai cele din zona euro, este clar că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ieși din această criză, acum este momentul, dacă nu acum, atunci când?"
Sursa: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu