joi, 15 septembrie 2011

Un cutremur puternic zgâlţâie Japonia

Un seism cu magnitudinea de 6.2 pe Richter a avut loc la ora 11.00 (ora României, n.red.) în apropierea coastei japoneze a insulei Honshu. Anterior, alt seism, cu o magnitudine de 6, zguduise Noua Zeelandă.

Un cutremur puternic zgâlţâie Japonia / FOTO: Grup RC
Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs joi în largul coastelor de est ale Japoniei, fără a genera însă alertă de tsunami, potrivit Agenţiei de meteorologie. Hipocentrul acestui cutremur a fost localizat la zece kilometri adâncime în Oceanul Pacific.
Pentru moment presa niponă nu a semnalat pagube.
Cutremurul a zguduit uşor clădirile din Tokyo, situat la circa 150 de kilometri sud-vest de epicentru.
Compania care exploatează centrala nucleară de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a dat asigurări că instalaţiile nu au avut de suferit după acest nou seism.
"Până în prezent nu s-a observat nimic anormal la nivelul apei de răcire şi al sistemelor de supraveghere a radiaţiilor. Cutremurul nu a afectat operaţiunile", a explicat un purtător de cuvânt al Tepco.
Această centrală, Fukushima Daiichi, a fost grav avariată de un tsunami gigantic la 11 martie, generat de un cutremur cu magnitudinea 9 produs în nord-estul ţării. Catastrofa a provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 20.000 de persoane, iar accidentul nuclear a condus la evacuarea a 80.000 de persoane.
Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, înregistrează anual peste 20 la sută din cutremurele cele mai puternice produse în lume.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu