duminică, 11 septembrie 2011

Disparitii misterioase nerezolvate

De la un singur om, pana la echipaje intregi si de la cazuri izolate, pana la disparitii in serie. Persoane, dar si avioane s-au evaporat pur si simplu si fac obiectul unor cazuri ramase nerezolvate pana in ziua de astazi.
Disparitii misterioase - petrecute pe PAMANT, APA si IN AER - ramase nerezolvate
Triunghiul Bennington
De obicei, disparitiile misterioase se produc in locuri misterioase, insa Triunghiul Bennington este o zona mirifica, aflata in sud-estul statului american Vermont. Triunghiul desemneaza o portiune nedefinita din statul respectiv, unde s-a inregistrat o serie de disparitii ramase neelucidate, intre anii 1920 si 1950.
Probabil cea mai notabila victima a acestui triunghi este James Tetford. Dupa ce si-a vizitat rudele, el s-a urcat intr-un autobuz, alaturi de alte 14 persoane, cu gandul sa se intoarca acasa. Pe drum, Tetford a adormit si cu doar cinci minute inainte de destinatie, a incetat pur si simplu sa mai existe. Toti ceilalti 14 pasageri au depus marturie ca l-au vazut pe om. Singura dovada ramasa a fost bagajul sau si o harta aflata pe scaunul sau. La mai bine de 5 ani distanta de la acel moment, Tetford nu a fost gasit. El poate fi considerat ratacit, avand in vedere ca a lasat in urma o harta, glumesc cei care au studiat cazul.
Frederick Valentich
Pe 21 octombrie 1978, pilotul Frederick Valentich a zburat desupra Stramtorii Bass, aflata in Australia, cu intentia de a lua cativa prieteni si sa reintoarca de la punctul de plecare – Aeroportul Morrabbin. N-avea insa nici cea mai mica
intentie sa dispara.

Dupa nici o ora de zbor, Valentich s-a intalnit cu un aparat zburator neidentificabil. Initial s-a gandit ca e vorba de un avion militar si a raportat evenimentul autoritatilor. Raspunsul primit l-a lasat masca: nu exista trafic aerian raportat, in zona in care se afla. OZN-ul a inceput sa se miste imprevizibil si in cele din urma, a ajuns deasupra aparatului sau. Dupa o serie de lumini stralucitoare si un motor oprit, transmisia lui Valtentich s-a intrerupt brusc, cu niste zgomote ciudate.
Transcriptul convorbirii intre pilot si turnul de control contine ceea ce pare a fi descrierea unei nave extraterestre – forma ovala, imposibil de rapida si metal stralucitor. In plus, data incidentului coincide cu raportarea mai multor OZN-uri pe teritoriul Australiei.
Alte teorii venite pentru a explica fenomenul includ o sinucidere elaborata sau chiar posibilitatea ca Valentich ar fi devenit dezorientat si ar fi zburat cu susul in jos, raportand reflectia propriului avion.
Indiferent de ce s-a intamplat, el si aparatul sau de zbor n-au fost gasiti pana acum. In plus, tatal pilotului le-a spus reporterilor ca fiul sau a manifestat un interes avid fata de OZN-uri inca de cand era adolescent si isi facuse un hobby din a le studia.
Bobby Dunbar
In timpul unei partide de pescuit in Louisiana, Bobby Dunbar (4 ani) a disparut. Dupa o cautare de opt luni, politistii au gasit un baiat care corespundea semnalmentelor lui Bobby, care se afla alaturi de meseriasul William Walters. Acesta a sustinut ca este fiul unei femei pentru care lucrat si ea i-a incredintat custodia. Copilul a fost in cele din urma luat de autoritati si inapoiat familei Dunbar, care l-a recunoscut imediat. Walters a fost gasit vinovat de rapire si a stat doi la inchisoare.
Bobby Dunbar a trait apoi inca 62 de ani, intemeiandu-si o familie pe care a crescut-o singur. Abia dupa ce a fost
inmormantat s-a descoperit ca Bobby Dunbar nu era de fapt Bobby Dunbar si ca cineva ii datora cel putin scuze luiWilliam Walters.

Dupa arestarea barbatului, mama baiatului, Julia Anderson, a sarit in apararea lui Walters si a sustinut ca e nevinovat. Femeia n-a reusit sa identifice baiatul ca fiind fiul ei, dintr-un grup din care mai faceau parte alti patru copii. Se pare, deci, ca ea a inventat totul.
Dupa efectuarea unui test ADN, s-a dovedit ca barbatul cunoscut drept Bobby Dunbar Jr. nu era inrudit cu presupusul sau var, nici cu celalalt fiu al familiei Dunbar. Adevaratul Bobby Dunbar nu va fi probabil gasit niciodata, avand in vedere timpul scurs de la inchiderea cazului si analiza ADN.
Echipajul de pe Maria Celeste
Majoritatea disparitiilor pe mare nu genereaza foarte mult interes din partea publicului, pentru ca pot fi puse usor pe seama furtunilor sau pur si simplu a valurilor. Cazul Maria Celeste este totusi diferit, pentru ca sfideaza toate explicatiile logice.
In mai 1861, nava comerciala a plecat intr-o calatorie din New York spre Italia, dar doar pentru a fi descoperita de o alta ambarcatiune, in luna decembrie a aceluiasi an, fara echipaj la bord, dar cu incarcatura si restul bunurilor neatinse. Varianta unui atac al piratilor nu sta, deci, in picioare.
Fraudarea companiei de asigurari si abandonarea navei din cauza pericolului de scufundare sunt alte teorii excluse. Avand in vedere lipsa unor indicii ca pe vas s-a desfasurat o lupta sau a unor defectiuni majore ale navei, soarta echipajului e inca un mister.
Sursa: weirdworm.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu