marți, 25 octombrie 2011

Ce mai e nou in spatiu-CME puternic

Aurorele în SUA:O ejectie de coronala de masa (CME) va lovi Pamantul pe 24 octombrie, la aproximativ 1800 UT (14:00 EDT). Impactul  puternic va comprima campul magnetic al Pamantului, expunând în mod direct  sateliţi geosincroni la plasmă solară, eoliană şi a stârnit o furtună  geomagnetic intensă. După cum a căzut peste noapte America de Nord, aurorele vărsat peste frontieră canadian în Statele Unite ale Americii învecinate.
"! Wow, uau, uau Acestea au fost cele mai bune Northern Lights-am văzut din 2004", spune Shawn Malone, care a luat această imagine de la malul Lacului Superior în Michigan:
"Aurorele au umplut cerul in orice directie - chiar de la sud", spune el.
Într-adevăr, afişajul s-a răspândit pe tot drumul până la Arkansas. "Când am văzut de alertă, am fugit afara si am vazut imediat  aurorele roşii , "rapoarte de Brian Emfinger din oraşul Ozark. "În câteva minute aurorele au luat-o razna A fost de necrezut.!" Actualizare: Emfinger a asamblat un 2h 22m time-lapse movie a ecranului: 29 MB wmv .
Aurorele au fost observate sau fotografiate în mai mult de jumătate din toate statele din SUA, inclusiv Alabama , Wisconsin , New Mexico , Tennessee , Missouri , Illinois , Nebraska , Kentucky , Carolina de Nord , Indiana , Oklahoma , Kansas , Iowa , Maryland , New York , Montana , Ohio , Colorado , Pennsylvania , Washington , Virginia , Texas , Arizona , Minnesota , Maine , Michigan , Oregon, Arkansas şi California. Mulţi observatori, în special în partea de sud profunde, a comentat cu privire la culoarea roşie a luminilor din pură au văzut. Aceste rare, toate de culoare roşu-aurorele apar uneori în timpul furtunilor geomagnetice intense. Ele apar circa 300 la 500 km de la suprafaţa Pământului şi care nu sunt încă pe deplin înţeles.
Furtuna este subsidiara acum. Cu toate acestea, de înaltă latitudine cer observatorii ar trebui să rămână alertă pentru aurorele ca campul magnetic al Pamantului continuă să reverbereze de la impactul CME

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu