marți, 25 octombrie 2011

INUNDAŢII CATASTROFALE în Thailanda


Citez>FOTO. Thailanda, înghiţită de ape

Aproape 270 de persoane au murit în Thailanda, peste 200 şi-au pierdut viaţa în Cambodgia şi aproximativ 20 în Vietnam, în inundaţii mai grave decât de obicei, au anunţat luni surse oficiale, citate de Mediafax.
În Thailanda, în cele mai grave inundaţii din ultimele decenii au fost înregistraţi 269 de morţi, iar în ultimele două luni au fost afectate câteva milioane de persoane, au anunţat autorităţile, care au mobilizat mii de soldaţi.
Templul Wat Chaiwatthanaram (Foto: AP)
Premierul Yingluck Shinawatra avertiza vineri cu privire la o “criză gravă”. Dar ea a dat asigurări luni că situaţia este sub control.
“Nu este necesar să fie decretate zone de catastrofă, pentru că putem, în continuare, să gestionăm” situaţia, a declarat ea pentru jurnalişti, adăugând că urmează să fie luate măsuri noi, în vederea protejării estului şi nordului capitalei.

“Situaţia este normală”, a dat asigurări Narong Jirasubkunakorn, un oficial din cadrul administraţiei oraşului Bangkok.
Între măsurile adoptate pentru protejarea capitalei, cu 12 milioane de locuitori, a fost ridicată o baricadă din saci de nisip, cu o înălţime de 1,20 metri şi o lungime de 75 de kilometri, pe malurile fluviului Chao Praya, care traversează oraşul.
Pragul critic este aşteptat în următoarele patru zile, urmând ca importante mase de apă care vin din nord să se întâlnească cu mareele, care le vor încetini evacuarea spre mare.
În Cambodgia, în ultimele două luni au murit 207 persoane, între care 83 de copii, în timpul celor mai grave inundaţii din ultimii zece ani, a anunţat Keo Vy, un purtător de cuvânt al Comitetului Naţional pentru Gestionarea Catastrofelor.
Au fost afectate 270.000 de familii şi inundate peste 350.000 de hectare de orezării. Pagubele produse orezăriilor şi infrastructurii sunt estimate la cel puţin de 95 de milioane de dolari (71 milioane de euro), a adăugat el.

În pofida amplorii catastrofei, Keo Vy a dat asigurări că situaţia este sub control. “Pentru moment, nu apelăm la ajutor internaţional”, a adăugat el.
Pentru moment, este estimat că pagubele pot ajunge la peste 3 miliarde de dolari.

În Vietnam, bilanţul inundaţiilor în delta fluviului Mekong, unde se află cele mai importante orezării din ţară, a ajuns luni la 24 de morţi, dintre care 21 sunt copii, care s-au înecat, a anunţat Comitetul Naţional pentru Controlul Inundaţiilor.


Fabrica Honda sub ape (Foto: AP)

Citez:
Premierul thailandez Yingluck Shinawatra a decretat astăzi stare de dezastru, ca urmare a celor mai grave inundaţii din ultimele decenii, în Thailanda. Această decizie îi permite şefului guvernului să conducă personal strategia naţională de luptă împotriva inundaţiilor.

Yingluck Shinawatra a explicat că a ordonat pază militară la principalele obiective civile din Bangkok, fiind mobilizaţi 50.000 de soldaţi şi 30.000 de poliţişti, informează EFE, citată de Agerpres.
Anterior, şefa guvernului de la Bangkok nu a exclus dar a ezitat să decreteze stare de urgenţă, pentru a nu descuraja investiţiile străine în Thailanda.
Din iulie, Thailanda se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimele zeci de ani, care au provocat moartea a peste 340 de persoane.


Inundaţiile care au afectat zona industrială Bangkadi din Thailanda au cauzat pierdri masive tuturor companiilor care deţin fabrici în zonă. Estimarea oficială a pagubelor nu a fost făcută deocamdată, deoarece uzinele încă se mai află sub ape. Una dintre cele mai afectate companii este Sony.
322073
Autorităţile au fost nevoite să evacueze întreaga regiune, proces care s-a desfăşurat fără incidente. Din păcate, apa a avansat foarte rapid şi nu a oferit timpul necesar salvării bunurilor. În prezent, zona este păzită de soldaţi, pentru a preveni incidentele de orice natură.
Bangkadi este una dintre cele mai mari zone industriale din Thailanda şi cea de a şaptea afectată de inundaţiile masive. În zonă se află 47 de fabrici, inclusiv cele ale Toshiba şi Sony. Din păcate, fabricile au fost grav afectate de inundaţii, nivelul apei fiind în prezent de apoximativ trei metri. În unele părţi ale parcului industrial, stratul de apă măsoară chia patru metri, făcând imposibil accesul oricăror vechicule. Administratorii zonei au încercat timp de mai multe zile să oprească avansarea apei, însă la sfârşitul săptămânii trecute, un dig s-a rupt sub greutatea apei şi a mărit debiltul de apă care a afectat regiunea. Nu au fost raportate victime, dar nu se ştie când va putea fi reluată activitatea uzinelor. 
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX
Stare de dezastru în Thailanda, în urma celor mai grave inundaţii din ultimele decenii 
Aproximativ 60.000 de case şi 6.900 de hectare de orezării au fost inundate.
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu