marți, 29 noiembrie 2011

AI SUCCES PROFESIONAL? DEGEABA, DACĂ NU EŞTI FERICIT ACASĂ


Ai succes profesional? Degeaba, dacă nu eşti fericit acasăGalerie foto (1)
În prezent, un număr din ce în ce mai mare de oameni care au probleme în familieîncearcă să completeze aceste eşecuri prin succesul în carieră. Oamenii de ştiinţă au făcut un studiu pentru a vedea dacă reuşitele de la locul de muncă pot compensa, cu adevărat, sentimentul de nefericire produs de neînţelegerile din familie.
Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Şcoala de Afaceri a Universitatăţii Kingston, Marea Britanie, pe un eşantion de 10.000 de persoane din 30 de ţări europene şi a demonstrat că lucrurile nu stau chiar aşa cum credem noi.
Specialiştii au găsit o legătură puternică între slujbă şi o viaţă satisfăcătoare, mai ales la deţinătorii defamilii. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă şi în cazul celor care încearcă să suplinească lipsurile din viaţa de familie “refugiindu-se” în muncă. Succesul în carieră nu compensează nefericirea indusă de eşecurile familiale.
Profesorul Yannia Georgellis, coautor al studiului explică faptul că munca şi viaţa de familie sunt interdependente. Ele se influenţează reciproc şi continuu. Cu toate acestea, studiul nu a găsit nicio dovadă care să ateste că munca poate compensa problemele din familie.
Cercetarea a scos la iveală factori importanţi care influenţează această legătură.
S-a observat, de pildă, că mamele care au copii preşcolari sunt mult mai puţin interesate de satisfacţiile aduse de muncă. Acest lucru se produce, probabil, din cauza faptului că priorităţile lor se schimbă în acea perioadă. Însă, odată ce copiii devin adolescenţi, multe mame se întorc la muncă, iar activitatea profesională redevine importantă pentru sentimentul de satisfacţie în viaţă.
Sursa: UKPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu