marți, 29 noiembrie 2011

PROSTOVANUL, CHIORUL ŞI BULDOGUL


Speranţe. Speranţe, vise, planuri, conspiraţii, altercaţii, aberaţii.
Blaga a ajuns mare şef de trib la Senat. 

Prilej de bucurie, culmea şi pentru pedelei şi pentru pesedei. Pedeleii se bucură – şi pe bună dreptate- toti, pentru că au reuşit să câştige şi a doua putere în stat. Şi unii din ei se mai bucură – prematur- şi că cel care a obţinut funcţia este Buldogul, cunoscut ca om cu forţă în partid, dar mai ales, opozant al lui Băse, cel care rupe tot în ultimul timp şi din stânga şi din dreapta, de ai zice că i-a luat Dumnezeu minţile sau averile. Bineînţeles că Buldogul nu îi simpatizează pe Chior,iar atracţia este reciprocă, dar dacă a fost acceptat de Semafor ca un eventual succesor al său în caz de doamne fereşte, cine crede că Zeus a spus OK până nu şi-a luat măsurile de rigoare, îl confundă cu Ponta. Numai Prostovanul ( postul de prostănac e ocupat aşa că a mai rămas prostovanul ) a fost în stare să semneze şi să forţeze demiterea lui Geoană fără să se asigure, dar Băsescu îşi calculează bine paşii nu intră în aceeaşi categorie. Spuneam că Băse nu şi-a dat acordul până să se asigure. Campania din vară, cea cu vămile de pe partea de Est a fost în mod clar o campanie anti Blaga cu două scopuri bine urmărite: preluarea finanţelor care mergeau spre aripa rebelă a PDL şi slăbirea puterii şi influenţei lui Blaga. Punct ochit, punct lovit!

Boc şi toţi membrii PDL se simt strangulaţi de Băsescu, nici la WC nu mai merg fără să se uite în stânga şi în dreapta, la telefon vorbesc numai cifrat chiar şi cu familia, de băut beau pe sub pătură ca pe vremuri în Rusia. Aşa nu se mai poate, simt peste tot Ochiul lui Băsescu. Şi după ce au reuşit o victorie de palmares , îndepărtându-l pe Lăzăroiu au zis că e bine să încerce şi o a doua lovitură mascată şi să propună la şefia senatului un opozant al cotroceanului, dându-i de ales între Blaga şi UDMR, ba mai mult, laându-l să se descurce cu cei doi. Şi Băse s-a descurcat. Pe Blaga l-a chemat la el şi i-a pus pe masă – probabil, nu am fost acolo, bănuiesc doar- declaraţiile unora din vameşii verificaţi şi strânşi cu uşa, de pe filiera moldoveană. Suficient ca Blaga să nu-ş mai arate dantura.
Celorlalţi, colegilor de la UDMR care îl tot şantajează de ani de zile, le-a aruncat un alt os, iar ei l-au luat cu plăcere, conform principiului “ de la omu al dracu, ia ce îţi dă că altceva nu vezi “ şi uite aşa a ieşit Băse cu faţa curată. SGG nu este un os mic , dar nici prea mare, iar Băse are om infiltrate şi acolo care să poată verifica şi dirija totul. În plus, este doamna aceea care tot apare pe la emisiuni, cea care s-a făcut preş în faţa unei anumite europarlamentare explicând ce greu este să fii fată de preţedinte. Doamna este cea care conduce în fapt secretariatul guvernului inclusiv pe Boc, aşa că UDMR-ul va fi cu munca, nu cu trasul sforilor. Bine, acuma şi pentru ei este mai bine, căci au acces la toate documentele guvernului, mai pot schimba “o virgule” mai ales che domnul Hunor ne-a asigurat che cel propusă ştie romaneşti de două ori mai bine ca orice română.
Pesedeii se bucură mânzeşte, aşa e ordin de la Ponta, să se bucure, să sărbătorească plecarea lui Geoană ca pe o mare victorie împotriva PDL deci dacă e ordin, cu plăcere. Şi asta, numai ca să nu se prindă duşmanii că Ponta îşi muşcă pumnii vâzând ce prost a fost când a crezut că îi va râmîne şefia Senatului. Dar acuma ce să mai zică, a pus placa a dat drumul la patefon şi acuma nu se aude decât melodia
“ este mai bine aşa, Geoană ne-a făcut numai deservicii, uitaţi ce spune acuma despre noi, a fost întotdeauna un trădător, mai bine cu Blaga decât cu el şi aşa funcţia nu înseamnă mare lucru, dar am scăpat de un duşman.“ Deşi toată lumea ştie că nu e aşa, toţi se fac că se bucură, inclusiv colegii din USL. Ce îţi e şi cu politica asta, urâte lucruri te pune să faci.
Şi uite aşa, domnul Ponta a reuşit ca dintr-o lovitură să facă toată lumea fericită să împace toate partidele. Eu propun să i se dea premiul Nobel măcar pentru pace. Ponta, omul care a aprins speranţa în sufletul tuturor parlamentarilor. Nu mai contează că speranţa asta pâlpâie şi arde pe cenuşa PSD şi pe tăciunii USL. E pace sub măslini, parlamentul a fost deblocat şi mă întreb dacă nu cumva Ponta i-a îndeplinit visul cel mai mare lui Băsescu. Cu voie sau fără voie. Uite aşa a scăpat Băse şi de pretenţiile Buldogului şi de ghionturile UDMR. Acuma poate să pregătească în linişte alegerile din 2012. Are toate pârghiile la dispoziţie. Acuma poate să îl demită şi pe Boc. Dacă până acuma se temea de o eventuală răscoală, ca în cazul lui Lăzăroiu pe care îl vizase ca pe eventual înlocuitor al lui Boc, plan dejucat de Boc cu ajutorul aripii Blaga, acuma poate să îl debarce liniştit, aripa Blaga a primit osul, nu mai poate emite pretenţii, deci e drumul liber pentru favoritul lui Băsescu.În viitorul nu prea îndepărtat vor mai ieşi la iveală nişte stenograme care vor cuprinde numele lui Boc. Nu ştiu dacă toate astea au fost planificate de Băse, dar au ieşit cum nu se poate mai bine pentru el. Cred că în curând Ponta va fi decorat de Băsescu. Poate chiar pe 1 Decembrie, cine ştie. Există voci care spun însă că nu ar fi exclus ca Blaga să fie coloana a 5-a sau Calul Troian care va duce la suspendarea lui Băsescu. Speranţe, vise .. planuri. Pe Dâmboviţa astfel de planuri nu se execută fără sprijinul serviciilor, ca şi în cazul 89. S-au săturat serviciile de matelot ?


Sursa: MARIN NEACSU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu