miercuri, 23 noiembrie 2011

CODEX ALIMENTARIUS se apropie de faza finala .In Noua Zeelanda se va promulga o lege prin care dreptul omului de a manca sanatos va fi subminat !!

[...]Cu stupoare am aflat ca in Noua Zeelanda exista in proiect de lege ,care spune ca a cultiva alimente reprezinta un privilegiu si nu un drept. (!!!) Este de specificat faptul ca totul se intampla foarte discret,mass-media internationala relatand foarte putin despre acest subiect,care promite sa puna in pericol securitatea alimentara viitoare a acestei tari.Apoi,cred ca nu mai este decat un pas ca o astfel de lege sa se promulge in toate tarile lumii.Este usor de inteles ca in spatele acestei legi se afla marile corporatii(cum este Monsanto de ex,dar si alti jucatori).Se pare ca aceasta lege va reduce diversitatea plantelor dar si productia micilor propietari si fermieri.
Proiectul de lege poate fi citit aici.
Dar iata care sunt probleme acestei legi:
- ea transforma un drept al omului (acela de a creste mancare si a o oferi si altora) intr-un privilegiu ce necesita autorizarea si controlul strict al guvernului.
- este ilegal distribuirea de mancare fara autorizatie,iar prin mancare legea intelege inclusiv nutrientii,demintele,plantele medicinale,mineralele esentiale si bauturile (inclusiv apa).
- prin controlul semintelor,legea nu mai permite oamenilor sa foloseasca seminte
din recolta proprie ,acestea putand fi oferite doar de catre corporatiile care se ocupa cu seminte (giganti ca Pionier sau Monsato).
- vanzarea de produse alimentare proprii trebuie sa fie autorizata,autorizare care poate fi repinsa.
- cu aceasta lege ,politia dar si membrii ai marilor corporatii din industria alimentara pot intreprinde raiduri impotriva micilor producatori agricoli,fara a avea nevoie nici macar de mandat de perchezitie !
- legea va submina eforturilor multor oameni de a se hrani singuri din propria gospodarie cu mancare sanatoasa si buna.
Se pare ca planul Codex Alimentariu se va desavarsi si mai bine cu aceste gen de legi,ce vor fi implementate cat de curand in intreaga lume.Oculta Mondiala vrea sa ia omului obisnuit toate posibilitatile de a se hrani sanatos singur,fiind astfel sclavul alimentelor toxice si pline de E-uri,produse de corporatiile din industria alimentara si vandute in marile supermaketuri din intreaga lume.Rosiile sanatoase cultivate in gradina sau merele naturale din pomii de la tara vor deveni nu peste mult timp doar vise…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu