miercuri, 23 noiembrie 2011

Cum profită mafia de pe urma crizei economice?

"Ocupanții" vor primi astăzi vizita celebrui scriitor Roberto Saviano.
Foto: Reuters

“Ocupanții” vor primi astăzi vizita celebrui scriitor Roberto Saviano.

 
Scriitorul şi jurnalistul italian, Roberto Saviano, va fi prezent astăzi în Liberty Square, pentru a explica protestatarilor “Occupy Wall Street” cum este avantajată mafia de problemele economice internaţionale. 
După ce alte celebrităţi intelectuale – ca filosoful sloven Slavoj Žižek – i-au vizitat şi încurajat pe ocupanţii Wall Street, astăzi, 19 noiembrie, faimosul jurnalist italian Roberto Saviano, care se ascunde după succesul cunoscut de cartea sa despre mafie – Gomorra, va discuta despre legătura dintre criza financiară şi succesul organizaţiilor criminale. În Italia, spre exemplu, mafia beneficiază enorm de pe urma stării precare în care se află statul. Conform lui Saviano există riscul ca autoritatea statului italian să scadă, iar spaţiul lăsat liber de acesta să fie ocupat de organizaţiile de crimă organizată care ar „putea să determine viitorul tuturor”.
„Sunt bucuros că am fost invitat de organizatorii Occupy Wall Street pentru a vorbi despre felul în care criza economică este exploatată de mafie pentru a câştiga mai multă putere şi bani”, a explicat Saviano într-un clip video.
Roberto Saviano s-a născut în Napoli, în 1979, şi este faimos pentru cartea sa, Gomorra, care examinează mafia napolitană. Publicată în 2006, Gomorra a devenit bestseller, fiind tradusă în 54 de limbi şi fiind vândută în peste 10 milioane de exemplare. Datorită succesului cărţii şi a atacului lui Saviano asupra crimei organizate, acesta a primit numeroase ameninţări cu moartea, autorităţile italiene fiind obligate să-i asigure protecţie continuă. Din octombrie 2006, Saviano locuieşte într-o locaţie secretă, care se schimbă constant din motive de securitate. Cartea a inspirat filmul Gomorra, care a câştigat Marele Premiu al Juriului la festivalul de la Cannes din 2008.

Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu