miercuri, 23 noiembrie 2011

Ne luam gândul de la extraterestri?

 
 Chiar daca subiectul s-a racit în ultimele doua decenii, lumea fiind confruntata, între timp, cu tot felul de alte probleme, care mai de care mai reale si mai stringente, subiectul atât de îndragit în anii 70, al extraterestrilor venind din genuni tocmai pe biata noastra Planeta, înca încinge fantezia unora care mai sunt fascinati de acest subiect. Chiar daca se accepta ideea, tot mai plauzibila ca vizita unor extraterestri a fost o inventie de presa bine orchestrata de Pentagon, care a dorit astfel sa ascunda experiente cât se poate de reale cu avioane de atac experimentale, chiar daca au aparut documentare pe aceasta tema, care pareau ca pun capat definitiv speculatiilor pe seama vizitelor misterioase ale unor presupusi extraterestri, exista înca oameni care pun sub semnul îndoielii aceste luari de pozitie oficiale, continuând sa creada ca Pentagonul ascunde date legate de extraterestri, reali dar închisi în buncare speciale tocmai pentru a fi studiati de specialistii militari americani, departe de curiozitatea altor cercetatori din lumea larga. Asa ca orice nu poate fi explicat, de la desenele din lanurile de grâu (si ele dovedite a fi creatia unor studenti talentati) la întâlnirile de gradul III sau IV între extraterestri si o umanitate avida de senzational si bine hranita cu productii cinematografice hollywoodiene, este pus pe seama unor extraterestri atât de evoluati în tehnologie încât sunt în stare sa vina de pe cele mai îndepartate sisteme solare, aflate la mii sau milioane de ani-lumina doar pentru simplul capriciu de a survola catune anonime aflate de regula în apropierea unor baze militare.
Logica elementara ne învata ca e greu de crezut ca suntem singuri în Univers si ca trebuie sa existe, cu siguranta, si alte civilizatii, dar aceeasi logica elementara pare sa ne îngradeasca impresia ca o asemenea super-civilizatie ar parcurge atâta drum doar pentru a face desene în iarba. Probabil ca atunci când se va produce o întâlnire a extraterestrilor cu oamenii acestei Planete, ea va fi anuntata cu surle si tobe chiar de acei calatori din spatiu. Faptul ca asemenea întâlniri de grade înalte nu s-au produs înca nu ne poate bara dorinta noastra de a visa. Iar unii mai împatimiti cred chiar ca raspunsul se afla la Casa Alba din Washington.
Casa Alba dice no!
Raspunzând unor petitii semnate de 17.000 de cetateni convinsi ca extraterestrii sunt printre noi, Casa Alba a produs un raspuns destul de sec. Cu alte cuvinte s-a declarat raspicat ca Administratia nu are nici o dovada palpabila ca omuletii verzi ar exista si ca nici nu a încercat vreodata sa intre în legatura cu ei. „Administratia nu are nicio dovada ca ar exista viata în afara planetei noastre sau ca vreo prezenta extraterestra ar fi contactat vreun membru al rasei umane”, a spus recent un oficial pe nume Phil Larson. „În plus, nu exista informatii credibile care sa sugereze ca vreo dovada este ascunsa de public”, a subliniat el. Oficialul a admis totusi ca posibilitatea vietii extrarerestre este discutata si explorata, inclusiv prin unele proiecte NASA, si nu a exclus existenta ei. „Multi oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca, probabil, printre stelele din univers, exista o planeta alta decât a noastra care gazduieste viata”.
Chiar daca nu a amintit explicit activitatea proiectului SETI, o finantare NASA pentru descoperirea unor semne de la niste ipotetici extraterestri, proiect falimentar chiar si dupa trei decenii de cautare fara nici un rezultat, textul oficial ar trebui sa ne îndemne sa ne cam luam gândul de la extratestri, care vin si pleaca de pe Planeta noastra fara nici o noima. Cu toate acestea, cu siguranta, afirmatia transanta sosita de la Casa Alba este pusa la îndoiala de cei care cred ca omuletii verzi sunt pastrati captivi în buncare subterane, pe motivul ca nici o explicatie nu e mai buna decât credinta de nezdruncinat.
GEORGE CUSNARENCU             http://www.revistamagazin.ro/content/view/9060/20/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu