sâmbătă, 12 noiembrie 2011

NASA alungă apocalipsa mayaşă: Sfârşitul lumii nu va fi anul viitor

Agenţia spaţială americană NASA a emis un comunicat de presă în care precizează că Pământul nu va distrus de o furtună solară de dimensiuni gigantice în 2012, informează USA Today.

Soarele nu are destulă energie ca să proiecteze un bulgăre de foc spre Pământ / FOTO: NASA
"SoarelePur şi simplu  nu are îndeajuns de multă energie ca să proiecteze un bulgăre de foc ucigaş spre Pământ, pe o distanţă de 93 de milioane de mile", precizează un expert al NASA în comunicat.

Potrivit NASA, deşi activitatea solară este în creştere, acest fenomen este unul natural şi se înscrie într-un ciclu standard de 11 ani care se repetă de milenii. Astfel, orice om de pe Pământ care a depăşit deja vârsta de 11 ani a trăit deja un astfel de punct maxim al activităţii solare, fără să i se întâmple ceva. În plus, comunicatul agenţiei spaţiale relevă că activitatea Soarelui va atinge punctul maxim nu anul viitor ci către sfârşitul anului 2013, dacă nu cumva chiar în 2014.

Precizările NASA vin într-o perioadă în care zvonurile şi teoriile despre iminenţa apocalipsei au devenit o modă, cum ar fi "predicţiile" calendarului Maya potrivit cărora lumea se va sfârşi în 2012 sau profeţiile lansate anul acesta de predicatorul american Harold Camping.
 Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu