sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Un satelit rusesc a ratat Marte şi ameninţă Terra. VEZI LIVE EVOLUŢIA

Phobos-Grunt, satelitul care trebuia sa aduca Rusia inapoi in misiunile interplanetare dupa o inactivitate de 20 de ani a ramas captiv intr-o orbita in apropierea Pamantului. Separarea de racheta Zenit a avut loc corect insa modulul auxiliar de propulsie ce trebuia sa scoata satelitul de sub influenta gravitatiei terestre nu a executat manevrele pentru care fusese programat.

Phobos-Grunt
S-a dovedit astfel inca o data managementul prost practicat de agentia spatiala rusa si guvern in ultima decada, un management in urma caruia s-a pierdut foarte multa tehnologie. In aceste conditii este vizibil chiar si pentru observatorii mai putin avizati cat de greu este sa reincepi un program spatial de la zero, scrie spacealliance.ro.

URMĂREŞTE LIVE EVOLUŢIA

Inginerii nu au pierdut toate sperantele pentru ca rezerva de combustibil a modulului auxiliar de propulsie este neatinsa si deci, cel putin teoretic, manevrele se pot relua. Satelitul insa, neproiectat pentru acest tranzit prelungit in jurul Pamantului, are de suferit. Momentan se fac eforturi pentru reluarea comunicatiei, analiza datelor de la bord, stabilirea cauzelor si a unui nou scenariu de lucru- si in final daca se va putea fortarea satelitului de a intra pe o orbita de transfer catre Marte.
 Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu