joi, 17 noiembrie 2011

RĂSPUNSUL UNEI ŢĂRI ÎN STARE DE ŞOC. Merkel: "E o ruşine naţională". Furia se îndreaptă contra serviciilor secrete care "n-au ştiut" de crime. UPDATE

Articol de Raluca ION
RĂSPUNSUL UNEI ŢĂRI ÎN STARE DE ŞOC. Registrul MONŞTRILOR şi al crimelor lor
După imensul scandal provocat de descoperirea unei grupări criminale care, în ultimii 13 ani, a ucis 10 persoane fără ca autorităţile să aibă habar de acest lucru, Germania va crea o bază naţională de date cu informaţii referitoare la extremiştii de dreapta. Decizia vine după ce serviciile secrete germane au fost aspru criticate pentru că nu au reuşit să identifice şi să oprească o grupare teroristă neo-nazistă care a omorât nestingherită imigranţi şi a jefuit bănci vreme de 13 ani, relatează Associated Press.
Ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, a anunţat miercuri că noua bază de date va funcţiona după modelul registrului extremiştilor musulmani, creat după atacurile din 11 septembrie 2001. El a declarat că guvernul va discuta despre felul în care ar putea îmbunătăţi în viitor cooperarea între ministerele de Interne şi Justiţie ale celor 16 landuri germane.
Landurile germane au propriile poliţii şi agenţii de informaţii, ceea ce duce uneori la o lipsă de coordonare, despre care criticii susţin că a ajutat reţeaua teroristă neo-nazistă să rămână nedescoperită vreme de 13 ani. Grupul este suspectat de uciderea a nouă imigranţi şi a unei poliţiste.
Merkel: "O ruşine a Germaniei"
Cancelarul german, Angela Merkel, a descris, la începutul acestei săptămâni, emergenţa grupărilor teroriste de dreapta ca "o ruşine a Germaniei" şi a cerut o investigaţie detaliată asupra celor întâmplate. Gruparea National Socialist Underground (Naţional-Socialismul Subteran, n.r.), formată din cel puţin trei membri, doi bărbaţi şi o femeie, a revendicat asasinarea a opt imigranţi turci şi a unui imigrant grec între 2000 şi 2006, uciderea unei poliţiste germane în 2007 şi două atacuri cu bombă în care mai mult de 20 de oameni, dintre care cei mai mulţi erau imigranţi, au fost răniţi.
Sursa: gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu