miercuri, 4 aprilie 2012

EXPERIMENT PRO TV: „DE CE PERSOANELE CARE TIN POST NU SLABESC, CI RISCA SA SE IMBOLNAVEASCA”


Acest articol apartine blogului Saccsiv 



Postul are si el rostul lui, spun nutritionistii, care avertizeaza ca in lipsa unei alimentatii echilibrate, crestinii se pot ingrasa si chiar imbolnavi in cele sase saptamani fara carne, branza si oua.

Hrana trebuie sa fie bazata pe fructe si legume proaspete. In multe cazuri insa, din lipsa timpului si a banilor, cei care tin post mananca in exces alimente cu continut glicemic ridicat, care le poate deregla metabolismul. Ca sa demonstram aceste afirmatii, am realizat un mic experiment.

Luminita Vladut are 40 de ani si, de cateva luni, si-a propus sa slabeasca mancand de post. Anul trecut a tinut postul Craciunului, dar la sfarsit a observat dezamagita ca are patru kilograme in plus. Acum a inceput sa tina postul Pastelui si ingrijorata a apelat la un nutritionist.

Femeia a continuat postul incercand sa tina cont de sfaturile medicului. Dar a gresit mancand prea multa paine. A mai trecut o saptamana in care Luminita s-a hranit cu ciorba de fasole, spanac, tocanita de ciuperci, orez cu legume sau gulas.

Dupa doua saptamani, la ultimul control medical, efectuat astazi, a constatat ca a mai luat in greutate inca doua kilograme. De fapt, Luminita i-a marturisit medicului ca in ultima luna de post a mancat in exces paine alba, cartofi, orez, chipsuri, paste si pateuri vegetale si a luat multe gustari intre mese. In lipsa proteinelor din carne, branza sau lapte, i se facea foame mult mai des. In plus nu facea nici miscare, fiind ocupata cu serviciul si cu cei doi copii.

Ajutata de medici, Luminita se gandeste sa-si schimbe alimentatia. Insa trufandalele sunt scumpe in aceasta perioada, iar cheltuielile saptamanale au crescut cu aproape 200 de lei.

Comentariu saccsiv:

In primul rand:


Dar cei de la ProTV fiind fundamental anti crestini, n-au cum sa priceapa.

E evident ca daca te imbuibi chiar si cu mancare de Post, tot te ingrasi. Dar ala nu mai e Post. De fapt nici macar cura de slabire nu e. E o habauceala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu