marți, 5 iunie 2012

PLANTELE POT ACUM VORBI CU OAMENII !!! CERCETATORII AU INVENTAT UN DISPOZITIV CARE PERMITE PLANTELOR SA SPUNA "AM NEVOIE DE APA " IAR APOI "MULTUMESC !"


        Cercetatorii din cadrum " Telecomunicatiilor Interactive" au inventat un dispozitiv care permite plantelor sa trasmita mesaje.Prin intermediul acestui dispozitiv,planta practic poate comunica cu proprietarul ei,trimitand-i mesaje pe mobil sau prin servicul Twitter,in care planta il informeaza pe acesta ca trebuie sa fie udata sau ca a turnat prea multa apa.In caz ca proprietarul se comporta adecvat cu planta,aceasta va transmite un simplu "Multumesc!".

     Cum functioneaza aparatul? Acesta contine sonde minuscule care odata infipte in sol,transmit unde electrice in pamant ,iar in functie de umiditatea acestuia,aparatul receptioneaza nivelul de voltaj prin intermediul unor senzori.Un mic procesor incorporat compara datele cu cele optime,stabilindu-se astfel daca planta are nevoie sau nu de ceva..In caz ca aparatul constata ca umiditatea din sol este sub cea optima,proprietarul va primi mesajul "I need water! ". In caz ca umiditatea din sol va fi mai mare dacat cea optima,mesajul va fi "You over-water me!" (Ai pus prea multa apa! ) .Iar in caz ca nivelul de apa din sol va fi egal cu cel optim,proprietarul va primi un simplu "Thank you" ..

Cercetatorii care au inventat acest sistem ,sunt de parere ca oamenii vor aprecia foarte mult acest dispozitiv,deoarece sunt multi care iubesc sa creasca plante in casa.Avand in vedere ca pana acum trebuia sa ghicesti cand o planta are sau nu nevoie de apa,acum cel care achizitioneaza acest dispozitiv se pot bucura de efectele benefice ale plantelor bine tratate,adica aer curat si un aspect deosebit al camerei.Acest aparat botanic costa 99 $ .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu