duminică, 8 iulie 2012

9 iulie 2012, data la care s-ar putea opri internetul. Află dacă eşti în pericol

Patru milioane de oameni din întreaga lume riscă să nu se poată conecta luni, 9 iulie, la internet, din cauza unui virus. Acesta redirecţionează utilizatorii către site-uri fantomă, într-o încercare de a fura informaţii financiare şi personale.

Virusul DNS Changer, aparent pus la punct de o reţea din Estonia, a fost descoperit de autorităţile americane în toamna anului trecut. FBI a creat un sistem temporar care filtrează programele rulate de calculatoarele infectate prin serverele sale. Însă aceste servere vor fi oprite, iar patru milioane de calculatoare încă infectate nu se vor mai putea conecta la internet.
Conform Discovery, FBI a postat un avertisment pe site-ul sau, conform căruia toate calculatoarele infectate cu virusul DNSChanger vor fi deconectate de la internet pe data de 9 iulie. Se crede că hackerii au infectat patru milioane de calculatoare din întreaga lume, dintre care 500.000 numai în SUA.
În aceste condiţii, FBI îi îndeamnă pe toţi utilizatorii să intre pe site-ul www.dns-ok.us. Dacă fundalul site-ului este verde, PC-ul nu este infectat. În schimb, dacă rezultatul este un ecran roşu, vizitaţi www.dcwg.org/fix, care listează o serie de programe antivirus gratuite şi un soft cu ajutorul căruia puteţi şterge virusul din calculator.
Experţii recomandă în principal Microsoft Windows Defender şi Avira. Sau, pentru cei mai precauţi, este recomandată deconectarea imediată de la internet şi contactarea furnizorului de internet.


Sursa:  RTV.NET


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu